Bayram İkramiyesi İçin Yeni İddia! Bayram İkramiyesine Zam Yapılacak Mı?

Mart ayında gündeme gelen ve korkunç bir depremin ardından aksayan, ancak Meclis açıldıktan sonra onaylanan EYT kanunu ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olma hakkı elde etti. EYT'liler ilk maaşlarını zamlı olarak alırken,...

Mart ayında gündeme gelen ve korkunç bir depremin ardından aksayan, ancak Meclis açıldıktan sonra onaylanan EYT kanunu ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olma hakkı elde etti. EYT'liler ilk maaşlarını zamlı olarak alırken, bayram ikramiyesi ile promosyon ödemeleri de yapıldı.

Şimdi ise gözler Haziran ayında yapılacak olan ödemelere çevrilirken, 3 ayrı yerden ödeme alabilecekleri öğrenildi. Nisan ayında maaş artışı ve ikramiye ödemelerini alarak işlemlerini tamamlayamayan emekliler, Haziran ayında çift haneli ödeme alacaklar. İşte emeklilerin maaş ve ikramiyelerine dair ortaya çıkan yeni detaylar...

Kulis: EYT Bayram İkramiyelerinde Artış Bekleniyor

Sadece prim ve hizmet süresi şartını yerine getiren EYT'liler emeklilik hakkını kazandılar. Başvurusu tamamlanamayanlar Nisan ayında maaş alamazken, ödemelerin Haziran ayında toplu bir şekilde yapılacağı duyurulmuştu. Bu bağlamda, EYT'lilerin başvuru tarihleri aslında hayati önem taşıyor. Ayrıca emekli ikramiyelerinde de bir artış olabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Belirlenen tarihe kadar işlemlerini tamamlayanlar, açıklanan toplu ödeme haberleri kapsamında ek ödeme fırsatından yaralanabilecekler. Biriken tüm aylıkların yanı sıra ikramiye ödemeleri de yapılacak. Bu kapsamda 31 Mart'a kadar başvurusunu tamamlayanlar, işlemleri tamamlanmasıyla birlikte 2 bin lira tutarındaki Ramazan Bayramı ikramiyesini de alacaklar.

Başvurusunu 31 Mart'a kadar tamamlamış olan bu emekliler Haziran ayında verilen Kurban Bayramı ikramiyesine de hak kazanacaklar. Öte yandan Nisan ve Mayıs ayında başvurusu onaylananlar da Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler. Bayram ikramiyelerinde artış olabileceği ise konuşulan kulisler arasında yer alıyor.

Ramazan Bayramı öncesinde Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile bayram ikramiyelerinde %80'i aşan bir zam yapılmıştı. Bu zam sayesinde de bin 100 TL olan ikramiye, 2000 TL olarak belirlenmişti. Seçimlerden sonra ise bu ikramiyelere tekrar zam yapılacağı gündemdeydi. Özellikle de sosyal medyada ve kulislerde 500 TL'lik bir zam daha yapılacağı iddia ediliyor.

Dul ve Yetim İkramiyelerine de Zam Gelecek

Kurban Bayramı öncesinde duyurulacağı iddia edilen ikramiye zamında, dul ve yetim aylığı alanların da faydalanması bekleniyor. Kulislerde yer alan hesaplamalara göre, ölüm aylığı alanlara %75 artışla bin lira ek ödeme yapılacak.

Bayram ikramiyesine hak kazanmak için ise bayram öncesinde maaş almaya başlamamış olmak gerekiyor. Yani işlemlerini tamamlayıp maaş almaya başlayanlar sadece bayram ikramiyesine hak kazanacak. Emekli aylıkları ise başvuruyu takip eden ayın başından itibaren ödenmeye başlayacak.

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Her yıl bayram ikramiyeleri bayramın hemen öncesinde ödenmektedir. Bu yıl bayram Haziran'ın son haftasına denk gelmekte olup, ikramiyelerin 17-27 Haziran tarihleri ​​arasında yatırılması beklenmektedir.

31 Mayıs tarihine kadar başvurularını tamamlayan vatandaşlar, 1 Haziran itibarıyla emekli olmaya hak kazandıkları için verilecek olan ikramiye için de hak sahibi olacaklardır. Haziran ayında başvurusu yapılan ölüm ve iş göremezlik aylığı alanlar da yine ikramiyeden faydalanacaklardır.

Ekonomi Haberleri