Et ve Süt Kurumu Ete Zam Yaptı! Zamlı Fiyatlar Belli Oldu

Yeni yıla giriş yapılmasının ardından, bazı kalemlerde fiyat artışları yapılamaya başlandı. Bu kapsamda, çeşitli kurumlardan zam açıklamaları gelmeye devam ediyor. Et ve Süt Kurumu'nun üreticilerden aldığı karkas et fiyatlarına...

Yeni yıla giriş yapılmasının ardından, bazı kalemlerde fiyat artışları yapılamaya başlandı. Bu kapsamda, çeşitli kurumlardan zam açıklamaları gelmeye devam ediyor. Et ve Süt Kurumu'nun üreticilerden aldığı karkas et fiyatlarına zam yapmasının ardından, güncel et fiyatları araştırılmaya başlandı. Alım fiyatlarında yapılan artışın, satış fiyatlarına yansıyacağı düşünülüyor.

Ete Zam Yapıldı!

Et ve Süt Kurumu'nun açıklamasına göre dana karkasın kilogram fiyatı 90 TL'den 116 TL'ye yükseldi. Küçükbaş hayvan eti alımında kilogram başına 5 TL ile 8 TL arasında artış yapıldı. Kuzu karkasın kilogram fiyatı ise 92 TL'den 99 TL çıktı.

ESK'nın Sitesinde Yayınlandı

Yeni alım fiyatları Et ve Süt Kurumu'nun resmi internet sitesinde yayınlandı. Yeni fiyat tarifesi, 2 Ocak itibariyle geçerli olacak. 1. kalite serbest alım (kesimlik etçi piliç) canlı kilogram fiyatı 26,89 TL olarak belirlenirken, en düşük karkas et fiyatı 75 TL seviyesine yükseldi. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklamada, kıvırcık ırkı kuzular için üreticilere kilogram başına 10 TL prim verileceği belirtildi.

Ekonomi Haberleri