Et Yemek Hayal Olacak! Et Fiyatları İçin Korkutan Açıklama

Yem fiyatlarında yükseliş besicileri dara soktu. 2016 yılında alınan yem ile hayvan 20 gün beslenirken bu rakam 2022 yılında 6 güne düştü.Üreticiler arpa fiyatlarından yakınırken Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri...

Yem fiyatlarında yükseliş besicileri dara soktu. 2016 yılında alınan yem ile hayvan 20 gün beslenirken bu rakam 2022 yılında 6 güne düştü.

Üreticiler arpa fiyatlarından yakınırken Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Sencer Solakoğlu, kritik bir açıklamada bulundu.

2022 yılı destekleri ile 60 kilo et alınabildiğini belirten Solakoğlu, gelecek günlerde et fiyatlarının daha da artacağını kaydetti.

Hayvancılık da Enflasyondan Nasibini Aldı

Enflasyondaki yükseliş pek çok sektörü vurdu. Hayvancılık da bunların arasında yer alıyor. 2022 yem desteğinin yükseltilmesine rağmen üreticiler aldıkları yemle artık hayvanlarını sadece 6 gün besleyebiliyor. Üreticiler seslerinin duyulmasını talep ederken Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Sencer Solakoğlu, bu durumun ilerleyen günlerde et fiyatlarını daha da yükseleceğini belirtti.

2022 yılının bitimine az bir zaman kala bu senenin besi destekleri açıklandı. Destek önceki seneye göre artmış gözükse de o desteğin alım gücü düştü. Besici 6 sene önce 195 kilo yem alabiliyordu artık 60 kilo alabiliyor. Bu da ilerleyen dönemde tüketicinin eti daha da pahalıya almasına yol açabilir.

Solakoğlu'ndan Korkutan Açıklama

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Sencek Solakoğlu, "Biz 2016'da hayvan başı 200 TL destek alıyorduk. Bununla 195.9 kilo yem alabiliyorduk. 2022 desteklerine baktığımız zaman 200 kilolardan 60 kilolara düşmüş olduk. Et fiyatları artmaya başladı, çok hızlı bir şekilde artmaya devam edecek. Üretici halen zarar etmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri