Ev Hanımlarına Seçim Vaadi Gerçek Oldu! PTT 12.000 TL Trak Ödüyor

Devlet dar gelirli vatandaşın yanında olduğunu düzenli ya da tek seferlik yaptığı yardım ödemeleri ile ispatlarken, kadınlara özellikle de son zamanlarda yapılan yardımlar dikkat çekiyor. Dar gelirli kapsamında Aile Bakanlığı...

Devlet dar gelirli vatandaşın yanında olduğunu düzenli ya da tek seferlik yaptığı yardım ödemeleri ile ispatlarken, kadınlara özellikle de son zamanlarda yapılan yardımlar dikkat çekiyor. Dar gelirli kapsamında Aile Bakanlığı tarafından belirli şartlara uyan kadınlarına destek ödemesi yapılıyor. PTT üzerinden çekilebilen 2 ayda 2 bin TL ödeme, başvurusu onaylanan kadınlara veriliyor. Ev hanımlarına destek adı altında başlatılan programda ödemeler aylık bin TL'ye tekabül ederken bir yıl boyunca toplam 12.000 TL ödeniyor. Ev hanımlarına Bin TL destek başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan hayatını idame ettirmede zorluk çeken kadınlara yönelik düzenlenen programda ödemeler başladı. Başvuru yapan her dar gelirli kadın aylık 1,000 TL ödemesini PTT üzerinden alabilecek. Her ay düzenli olarak ödenecek bin TL kadınların özel ihtiyaçlarını karşılaması adına adeta kapı açarken, kadınlara destek ödemesi başvuru şartları ve ev hanımlarına bin TL destek başvurularının nereden yapılacağı detayları sizlerle...

Ev hanımlarına 2.000 TL yardım ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gün gün yeni kalem yardım programlarını açıklamaya devam ediyor. Bir çok kalemde yapılan ödemelere ek olarak kadınlara olan destek de dikkat çekiyor. Bakanlık her kalemde bir çok ödemeyi ay ay tamamlarken, kadınlara da her 1.000 TL destek düzenli olarak ödeniyor.

Kadınlara Yardım başvuru şartları

Ev hanımlarına yönelik başlatılan 1.000 TL ödemeyi hak kazanmak için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlardan ilki herhangi bir gelirinin olmaması olarak karşımıza çıkarken, sosyal güvencenin olmaması ve kocasını da kaybetmiş olma yalnız yaşama hali de şartlar arasında yerini alıyor. Eşi hayatını kaybetmiş olan kadınlara ek dar gelirli ve eşinden boşanmış kadınlar da başvuru yapabiliyor.

Kaymakamlıklar Başvuruları kabul ediyor

Kadınlara bin TL destek ödemesi başvuruları e- Devlet üzerinden yapılabileceği gibi bağlı bulunduğunuz belediyenin kaymakamlıklarına da başvuru yapabilirsiniz.

Ev hanımlarına ne kadar aylık ödeniyor?

Ev hanımlarına destek ödemesi olarak tanımlanan program 2 ayda bir 2 bin TL olarak ödenirken, aylık bin TL'ye tekabül ediyor. Senede 6 ay ödenen ev hanımlarına destek ödemesi toplamda 12 bin TL'ye ulaşıyor.

Ekonomi Haberleri