Ev Hanımlarını Çıldırtacak Haber: Artık Sofralarda Göremeyeceğiz! Kilosu 32 TL’ye Yükseldi

Ev hanımlarını resmen çıldırtacak haber geldi. Art arda gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Ekim ayı zam furyasına bir ürün daha eklendi. Yapılan zamlardan sonra fiyatlar güncellendi. Hemen her ürüne zam geldiği gibi pirinç...

Ev hanımlarını resmen çıldırtacak haber geldi. Art arda gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Ekim ayı zam furyasına bir ürün daha eklendi. Yapılan zamlardan sonra fiyatlar güncellendi. Hemen her ürüne zam geldiği gibi pirinç fiyatlarına da zam geldi. Pirinç fiyatlarına tam %30 zam yapıldığı açıklandı. Vatandaşlar yeni etiketleri görünce resmen şok yaşadı.

Tamı Tamına %30 Zam Geldi

Ekim ayı gelmesiyle zamlar da art arda geldi. Hemen her evin vazgeçilmez ürünü olan pirince zam geldi. Pirinç rekoltesinde herhangi bir kayıp yaşanmasa da son 2 ayda pirinç fiyatlarına %30 zam geldi. Özellikle Toprak Mahsulleri Ofisinin Pirinç yani çeltikte taban fiyatı %200’ün üzerine çıkarması yüksek fiyat beklentisine sebep oldu. Taban fiyatın yükselmesi perakende satış fiyatını da etkileyerek pirinç fiyatlarına %30 zam geldi.

Ağustos ayında pirinç fiyatı 24 TL ile 27 TL arasında değişiklik gösterirken şuanda fiyatı 32 TL ile 34 TL arasında değişiklik göstermektedir. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamalar kapsamında ürün fiyatında daha da artış yaşanacağı ve bu durumun da ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacağına değinildi. Pirinç fiyatlarına zam gelmesinin en önemli sebeplerinden biri de Toprak Mahsulleri Ofisinin taban fiyatı yükseltmesiyle çiftçinin elindeki ürünü satmaya yanaşmaması da fiyatları artıracağı düşünülmektedir.

Çiftçiler Elindeki Ürünü Satmıyor!

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından fiyatlarda yüksekliğin yaşanmasının fiyatları artırdığına değinen sektör temsilcileri tarafından geçen yıla oranla 2 kattan daha fazla fiyat artışının üzerine ekstradan 1 TL daha fazla vermesi çiftçileri beklenti içerisine soktuğu için çiftçiler elindeki ürünün %20’sini sattı ve geri kalanını da depoya koydu. Ürünlerinde satılmaması serbest piyasada fiyatların artmasına sebep olduğuna değinildi.

Ekonomi Haberleri