Evini Yenilemek İsteyenler Dikkat! Bakanlık Ev Yenileme Desteği Veriyor

Evi eskiyen çok sayıda vatandaş evini yenilemek isterken maddi imkansızlıklardan dolayı yenileyemez durumdaydı. Artan maliyetler ve masraflar sebebi ile eski evini yenilemeye imkanı bulamayan birçok vatandaşa bakanlık tarafından...

Evi eskiyen çok sayıda vatandaş evini yenilemek isterken maddi imkansızlıklardan dolayı yenileyemez durumdaydı. Artan maliyetler ve masraflar sebebi ile eski evini yenilemeye imkanı bulamayan birçok vatandaşa bakanlık tarafından ilaç gibi gelecek bir müjde verildi.

Buna göre, sağlıklı bir yaşamı devam ettiremeyecek eski evlerde yaşayan vatandaşlar devlet desteği ile evini yenileyebilecek. Verilen destek sayesinde rutubetli ve eskimiş evden kurtulacak olan vatandaşlar için ayni veya nakdi olarak yardımdan faydalanabilecek.

Evini yenilemek isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev yenileme desteğinin detaylarını araştırmaya başladı. Vatandaşlar, 'ev yenileme desteğinin şartları nelerdir? kimler ev yenileme desteğinden yararlanabilir? ev yenileme desteği başvurusu nasıl yapılır?' şeklindeki soruların yanıtını araştırıyor.

200 Bin TL'ye Varan Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Yardım Programları adı altında çok sayıda vatandaşa destek verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda eski evini yenilemek isteyenlere bakanlık 200 bin TL kadar destek ödemesinde bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca vatandaşlara yönelik yapılan sosyal destek ödemeleri sürüyor. Ödemeler tek seferlik ya da aylık olmak üzere düzenli veya düzensiz de yapılıyor. Nakdi olarak yapılan yardımlar arasında barınma yardımları da  bulunuyor.

Oturulamayacak derecede eski evlerde yaşayan birçok vatandaşımız var. Bakanlık tarafından bu evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni ya da nakdi olarak yardımında bulunuluyor.

Eskimiş, rutubetli ve sağlıklı bir yaşama elverişli olmayan evlerde oturanlara ev yenileme 200 bin liralık destek sunuluyor.

Ev Yenileme Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

- Hane içindeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3'ünün altında olması,

- Yaşlı, engelli, tek ebeveynli aile ve dul olmak gibi özel şartlardan birini taşıyor olunması,

- Onarılacak ev veya arsanın tam hisseli tapusunun olması.

Ev Yenileme Desteği Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım kapsamında; ev onarımları için 75 bin TL, prefabrik ev yapımları için 150 bin TL, betonarme ev yapımları için 200 bin TL destek ödemesi sağlanacak.

Ev Yenileme Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca verilen destekten yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirler.

Ekonomi Haberleri