Evlenene Bir Destekte Devletten! Şartları Karşılayana 16.394 TL Veriliyor

Devlet tarafından verilen evlilik yardımı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Özellikle maddi durumu zayıf olduğu için evlenemeyen kişiler için devlet yardım elini uzattı. Evlilik yardımı yaparak devlet bu gençlerin yuva kurmasına...

Devlet tarafından verilen evlilik yardımı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Özellikle maddi durumu zayıf olduğu için evlenemeyen kişiler için devlet yardım elini uzattı. Evlilik yardımı yaparak devlet bu gençlerin yuva kurmasına yardım etti. Peki, evlenen kişilere verilen evlilik yardımı nedir? 2023 evlilik yardımı ne kadardır?

Giderek artan maliyetler sebebiyle her şey cep yakmaya başladı. Özellikle evlenmeyi düşünen kişilere ev eşyası, düğün masrafı derken borçlar üst üste gelmektedir. Devlet tarafından verilen desteklerle ilgili araştırmalar devam ederken çoğu kişi alınacak evlilik yardımını hangi şartlarda alacağına dair araştırma yapmaya başladı. Peki, evlilik yardım ödemesi ne kadar? Evlilik yardım ödemesi kaç TL?

Evlenenlere Devletten 16.394 TL Destek!

Devlet tarafından yeni evlenecek olan kişilere destek verilmeye devam ediliyor. Verilecek desteklerle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Bu kapsamda:

36 aydan az ödeme yapan kişiler %0 devlet katkısı – 0 TL azami devlet katkısı

36- 47 ay arası ödeme yapan kişiler – %20 devlet katkısı – 11.840.63 TL azami devlet katkısı

48- 59 ay arası ödeme yapan kişiler – %22 devlet katkısı – 13.662.26 TL azami devlet katkısı

60 ay ve üzeri ödeme yapan kişiler – %25 devlet katkısı – 16.394.72 TL azami devlet katkısı verilmektedir.

Devlet tarafından verilen destekler 2023 yılında verilecek olmakla beraber çalışan kadının alacağı maksimum tazminat tutarı 3577 TL olarak belirlenirken çalıştığı her ay verilen tazminat ödeneği de 297 lira 97 kuruş olarak belirlendi.

Ekonomi Haberleri