Eylül 2023 Aile Destek Ödemesi Tarihi! Destek Ödemesine Zam mı Geliyor?

Aile Destek Ödemesi Eylül ayı ödemelerinin tarihi milyonlarca ihtiyaç sahibi tarafından yakından takip ediliyor. Eylül ayı aile destek ödemesi kaçında yatacak?

Milyonlarca dar gelirliye maddi imkan sunulan Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında sosyal destek verilmeye devam ediyor. Ağustos ayında da ödemeler yine 15’inde yatırılırken, Eylül ayı aile destek ödemesi merak konusu oldu. Yılın başından Temmuz ayına kadar verilmesi planlanan ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uzatılan ödeme kapsamında bu ay da destekler hesaplara yatacak.

Eylül ayında da hesaplara yatırılacağı Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla netleşen aile destek ödemelerinde tarih merak konusu oldu. e-Devlet üzerinden sorgulamaların arttığı bugünlerde dar gelirliler, Eylül ayı ödemelerinin tarihini merak ediyor. Peki, Eylül ayı aile destek ödemesi kaçında yatacak belli oldu mu? Eylül ayı ödemesi kaç TL olacak?

Eylül Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uzatılan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında dar gelirlilere yardım Eylül ayında da devam ediyor. 850 TL ile 1250 TL arasında maddi destek veren devlet, Eylül ayında da hesaplara ödemeyi yatırıyor olacak.

Daha önceki aylarda hazırlanan takvimi paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ağustos’un 15’inde ödemelerin yatırılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda önceki ödemelerin tarihleri de baz alındığında, Eylül ayı aile destek ödemesinin 15’inde yatması bekleniyor. Ancak yine de tarihe dair resmi açıklama henüz yapılmadı.

Aile Destek Ödemesi Eylül Ayında Kaç TL?

Aile Destek Programı ödemeleri, hanede kişi başına düşen aylık gelire göre verilmektedir. Gelir aralığına göre destek tutarları şöyle:

  • Kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altındaysa: 1.250 TL
  • Kişi başına düşen aylık 450 TL üzeri - 911,15 TL altındaysa: 1.100 TL
  • Kişi başına düşen aylık gelir 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL altındaysa: 950 TL
  • Kişi başına düşen aylık gelir 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL altındaysa: 850 TL

Aile Destek Ödemesi Zamlanacak mı?

Engelli aylığı, yaşlılık aylığı, evde bakım aylığı ve silikozis aylığı gibi sosyal yardım desteklerinin zamlandığı, Bakan Göktaş tarafından daha önce açıklanmıştı. Ancak aile destek ödemelerinde şimdilik zam yapılacağına dair herhangi bir duyuru yok.

Aile Destek Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023’ün sonuna kadar uzatılan Aile Destek Programı ödemelerini alabilmek için, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda dar gelirlinin ikametinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabilmektedir.

Ekonomi Haberleri