2023 Eylül SED Ödemesi! Hak Sahiplerine 3571 Lira Sosyal Yardım Parası Yatacak

Eylül Ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için geri sayım başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, Ağustos ayında da yapılmıştı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da bu ödemeleri duyurmuş ve hesaplara yatan miktarları açıklamıştı.

Peki, her ay yapılan SED ödemeleri Eylül ayında da yapılacak mı? Eylül ayı SED ödemeleri ne kadar?

Çocuklar için dar gelirli ailelere verilen SED ödemeleri, Ağustos ayında 575 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz ay toplamda 575 milyon liralık SED ödemesi yapıldığını kaydetmişti. Belirli tarihler aralığında hesaplara yatırılan ödemeler ise dar gelirli ailelere destek oluyor.

Eylül Ayı SED Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Dar gelirliye her ay destek sağlanan SED ödemesi, Ağustos ayında olduğu gibi Eylül ayında da hesaplara yatıyor olacak. Sadece dar gelirlilerin faydalandığı bu destek, çocuklu ailelerin okul masraflarını karşılayabilmesi için veriliyor. Tüm öğrencilerin eşit fırsatlarla okula gidebilmesi adına verildiği bildirilen destek için geçtiğimiz ay 575 milyon TL yatırılmıştı. Her öğrenciye de 3.571 lira düşmüştü.

Eylül ayına baktığımızda ise herhangi bir takvim görünmüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan gelecek olan açıklamalarla birlikte bu ay ne zaman SED ödemelerinin yapılacağı belli olacak.

Eylül Ayı SED Ödemesi Ne Kadar?

Aile Bakanı Göktaş, geçtiğimiz ay 575 milyon liralık SED ödemesi yapıldığını kaydetmişti. Tüm paranın dar gelirli ailelerin çocuklarının okul masrafları için paylaştırıldığı vurgulanırken, öğrenci başına ortalama 3.571 lira düşmüştü.

Ağustos ayı SED ödemelerinin yanı sıra Eylül 2023 SED ödemesinin güncel tutarı da merak ediliyor. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadığından tutar için net bir ifade yok. Ancak geçtiğimiz ay verilen 3.571 TL civarında olması beklentiler arasında yer alıyor.

Ekonomi Haberleri