Eylül Ayı Aile Destek Ödemesi Tarihi! Eylül 2023 Aile Destek Parası Ne Kadar Oldu?

Aile destek programı eylül ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uzatılan Aile Destek Programı kapsamında Eylül ayında da ödeme verilecek. Yani destek programına kayıtlı olan vatandaşlar, Eylül ayında da ödeme alacaklar. Dar gelirliler için düzenlenmiş olan bu destek kapsamında da yıl sonuna kadar maddi imkanlar genişletilmiş olacak.

Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan uzatma kararı kapsamında Aile Destek Programı’nın 2023 sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. Ağustos ayında ödemelerini alan hak sahipleri, Eylül ayındaki ödemelerin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Son haftaların güncel konusu da böylelikle bir kez daha gündeme taşınmış oldu.

Peki, Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Güncel aile destek ödemesi tutarları ne kadar oldu?

Eylül Ayında Aile Destek Ödemesi Yatacak mı?

Eylül ayı aile destek ödemesi ne zaman yapılacak sorusu arama motorlarında hız kazanırken detaylar da öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 1 yıla uzatılan Aile Destek Programı, 2023 sonuna kadar devam edecek. Yani, eylül ayında da dar gelirlilere destek ödemesi yapılıyor olacak.

Eylül Ayı Aile Destek Ödemesi Kaçında?

Geçtiğimiz aylarda da olduğu üzere Aile Destek Programı kapsamında verilen destek ödemeleri, her ayın 15’i itibarıyla hesaplara yatmaya başlıyor. Yani, Eylül ayında da ödemelerin 15’inde başlaması bekleniyor.

Eylül Ayı Aile Destek Ödemesi Kaç TL Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla uzatılma kararı alınan aile destek ödemeleri, hanedeki kişi başına düşen gelir miktarıyla paralel olarak veriliyor. Bu kapsamda kategorilendirilen ödeme tutarları şöyle:

  • Aylık geliri 450 TL ve altında olanlar: 1.250 TL
  • Aylık geliri 450 TLile 911,15 TL arasında olanlar: 1.100 TL
  • Aylık geliri 911,15 TL ile 1372,30 TL arasında olanlar: 950 TL
  • Aylık geliri 1372,30 TL ile 1833,45 TL arasında olanlar: 850 TL

Kimler Aile Destek Ödemesi Alabilir?

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaptığı açıklamalar kapsamında bu destek ödemesinden faydalanabilmek için dar gelirli olma şartı aranıyor. Yani durumu iyi olanlar ya da yukarıda bahsettiğimiz üzere hanede kişi başına düşen gelir miktarı 1833,45 TL’yi aşanlar, bu destekten faydalanamıyor.

Ekonomi Haberleri