Eylül Ayı Müjdesi Verildi! Tarım Bakanlığı'ndan 80 Milyon TL Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından eylül ayında da çeşitli destek ödemelerine ilişkin yeni bilgilendirmeler yapılmaya devam ediyor.

Çiftçiler eylül ayının ilk gününden itibaren ay içerisinde sağlanacak olan tarımsal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başlamışlardı. 1 Eylül itibariyle tarımsal destek ödemesi çiftçilere iletildi. Önümüzdeki haftalarda da farklı alt başlıklar içeren tarımsal destek ödemelerini düzenli olarak çiftçilere verilmesi bekleniyor. Tarımsal desteklemelerin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı farklı hibe destekleri ile ilgili de bilgilendirmede bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesini iletmesinin ardından, bugün de hibe desteği ile ilgili bilgi verildi. 80 milyon liralık hibe desteğine dair Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, 26 ilde damızlık düve yetiştirme merkezleri kurulması ile bu merkezi hayvan ve makine alımlarında yüzde 50 hibe desteği sağlandığı belirtildi. Bakan İbrahim Yumaklı da nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezinin kurulması ve yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin edebilmeleri amacıyla toplam 80 milyon TL hibe desteği sağlandığını belirtti.

Ekonomi Haberleri