EYT Detayları Netleşiyor: Ne Zaman Çıkacak Yıl Şartı, Prim Gün Sayısı ve Diğer Ayrıntılar

EYT düzenlemesi ile ilgili açıklamalar büyük bir merakla beklenirken, konunun pek çok detayı bugüne kadar yapılan açıklamalar ile birlikte netlik kazandı. Bir süredir kamuoyunda geniş yer kaplayan EYT düzenlemesi hakkında araştırmalar...

EYT düzenlemesi ile ilgili açıklamalar büyük bir merakla beklenirken, konunun pek çok detayı bugüne kadar yapılan açıklamalar ile birlikte netlik kazandı. Bir süredir kamuoyunda geniş yer kaplayan EYT düzenlemesi hakkında araştırmalar devam ederken, yıl şartı, prim gün sayısı ve diğer bazı detaylar sıkça araştırılıyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

EYT Prim Gün Şartı

Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, net tarihin 8 Eylül 1999 olduğunu belirtmişti. Bakan Bilgin ayrıca prim gün şartının da değişmeyeceği, 5000 ve 5400 olacağını da açıkladı.

EYT Yıl Şartı

EYT düzenlemesi ile ilgili yıl şartının ne kadar olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl şartı bulunuyor.

EYT Ne Zaman Çıkacak?

EYT'ye dair açıklamalar ve haberler büyük bir merakla takip edilirken, düzenlemenin ne zaman çıkacağı da merak ediliyor. EYT düzenlemesinin aralık ayında Meclis gündemine gelmesi beklenirken, yeni yıla sarkması durumunda ise Ocak ayının ilk haftaları itibariyle Meclis'e gelebileceği belirtiliyor.

EYT Kaç Kişiyi Kapsayacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanların kaç kişiyi kapsayacağına ilişkin çeşitli iddialar konuşuluyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bilgin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, düzenlemenin 1.5 milyon kişiyi kapsayacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri