EYT Düzenlemesi İçin Heyecan Dorukta! İşte Son Detaylar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için geçtiğimiz süreçte çalışmalar başlamıştı. Yapılacak düzenlemenin detayları pek çok kişi tarafından merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ayrıtnlara ilişkin...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için geçtiğimiz süreçte çalışmalar başlamıştı. Yapılacak düzenlemenin detayları pek çok kişi tarafından merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ayrıtnlara ilişkin bilgi verdi. Bakan Bilgin'in açıklamasının ardından, düzenlemenin yürürlüğe girmesi için heyecanlı bekleyiş başladı.

EYT Ne Zaman Çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Bilgin, düzenlemeden kaç kişinin faydalanacağını da duyurdu. Bakan Bilgin'in açıklamasına göre, 2023 yılında yürürlüğe girecek düzenleme, yaklaşık 1.5 milyon kişiyi kapsayacak.

EYT Yıl Prim Şartı

EYT düzenlemesinin detayları da netlik kazanmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1999 öncesi 5.000 prim günü koşunun aynen korunacağını açıklarken, kadınlarda 10 yıl, erkeklerde 25 yıl şartının yerine getirilmesi gerektiğini de belirtti.

Ekonomi Haberleri