EYT İlk Maaş Ne Zaman Alınacak? EYT İlk Maaş İçin Tarih Verildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, deprem sebebi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ara tatilinin uzamasıyla Mart'a kaldı. Peki EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? SGK uzmanı çok sayıda kişinin merak ettiği...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, deprem sebebi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ara tatilinin uzamasıyla Mart'a kaldı. Peki EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? SGK uzmanı çok sayıda kişinin merak ettiği soruyu cevapladı.

EYT düzenlemesi Ocak ayında TBMM'ye gelmişti.

7 Şubat'ta Meclis'te yapılacak görüşmeler sonrası yürürlüğe girmesi beklenen EYT düzenlemesi görüşmeleri, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Meclis'in ara vermesiyle ertelenmişti.

Meclis Çalışmalarına Verilen Ara Uzatıldı

EYT düzenlemesinin 21 Şubat tarihinde başlayacak TBMM görüşmelerinde gündeme gelmesi beklenirken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ikinci kez Meclis çalışmalarına ara verildiğini açıkladı.

TBMM çalışmalarının 28 Şubat 2023 tarihinde başlayacağı ifade edilirken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, EYT düzenlemesine dair açıklamada bulundu.

Sosyal medyadan EYT ile ilgili paylaşım yapan Erdursun, EYT'lilerin ilk maaşını bahar-yaz aylarında alabileceğini dile getirdi.

EYT'nin son gelişmelere göre Mart 'ta yasalaşacağını ifade eden Erdursun, Emeklilik başlangıcının Nisan ayına, ilk maaşın ise Mayıs-Haziran'a kaldığını duyurdu.

Özgür Erdursun'un paylaşımında yer alan ifadeler şu şekilde:

"EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!"

Ekonomi Haberleri