EYT Maaşlarına Zam! EYT Resmi Gazete'de Yayımlanacak

Milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merakla beklenen EYT yönetmeliği TBMM'den geçti. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesinden sonra başvuru süreci başlayacak. Mart'ta başvuran EYT adayları ilk maaşlarını...

Milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merakla beklenen EYT yönetmeliği TBMM'den geçti. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesinden sonra başvuru süreci başlayacak. Mart'ta başvuran EYT adayları ilk maaşlarını Nisan'da alacaklar.

EYT'li vatandaşlar kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasını ve maaşlarını almayı beklerken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme rakamlarıyla maaşlar arttı. EYT'lilerin maaşı, 2022'de ekonomik büyümeye bağlı artış eklenerek belirlenecek.

Yüzde 5,6 Büyümeye Göre EYT'de Maaş Artışı

TÜİK, Türkiye ekonomisinin 2022 yılında yüzde 5,6 büyüdüğünü ifade etti. Mevcut uygulamaya göre 2022 büyüme oranı, bu sene Ocak ayından sonra emekli olanların maaşlarına zam olarak yansıyacak.

Milli gelirdeki artış sebebi ile ücretler büyümenin yüzde 30'u oranında artacak. Bu da yüzde 1,68'lik bir artış demek oluyor.

Ekonomi Haberleri