EYT son dakika gelişmesi: EYT yasası Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı mı?

Buna göre emekli olmak isteyen ancak yaş konusunda sıkıntı yaşayan kişiler için yeni formüllerin konuşulduğu öğrenildi. Bu haberlere göre yasa çıkarsa kimlerin emekli olabileceği soruları önem kazandı. İlerleyen günlerde...

Buna göre emekli olmak isteyen ancak yaş konusunda sıkıntı yaşayan kişiler için yeni formüllerin konuşulduğu öğrenildi. Bu haberlere göre yasa çıkarsa kimlerin emekli olabileceği soruları önem kazandı. İlerleyen günlerde konu hakkında yeni gelişmelerin olacağı da iddialar arasında. Emeklilikte yaşa takılmış yüz binlerce kişi merakla bu konuyu araştırıyor. Yıllarca çalıştıktan sonra daha rahat ve stressiz bir hayat için milyonlarca insan emekliliği iple çekiyor. Bu kişiler için kullanılan terim de EYT olmuştur. Konuyla ilgili açıklama bekleyenler son dakika gelişmelerin ilgiyle takip ediyor. EYT’liler yıllardır bekledikleri hakların bir an önce kendilerine verileceğine dair haberi bekliyorlar.

EYT İçin Yeni Planlar

Konuyla ilgili çalışmaların hız kazandığı ve yeni formüllerin değerlendirildiği biliniyordu. Bu haberler gündemi salladı. Buna göre ilerleyen tarihlerde bazı dikkat çekecek açıklamaların gelmesi bekleniyor. İlgili bakanlığın konu üzerinde titizlikle çalıştığı ve yıl sonunda bu çalışmaların tamamlanacağına dair konuşmalar bulunuyor. Buna göre yasa cumhurbaşkanın onayından geçecek. Cumhurbaşkanı’nın onaylaması durumunda EYT’liler yıllardır bekledikleri sona ulaşmış olacaklar.

Yeni EYT Formülüne Göre Emekli Olacaklar

Emekli olmak isteyen pek çok kişiyi yakından ilgilendiren yeni formülle ilgili çalışmaların devam ettiği alınan bilgiler arasında. Ayrıca konuyla ilgili çalışmalar yürüten uzmanlar da emekli olacak kişilere dair bazı bilgiler paylaşmaktadır. Buna rağmen konu hakkında açık ve net bir açıklamanın olmadığını söylemek mümkündür. Gelen açıklamalara göre devlet enflasyonun bilincinde ve konuyla ilgili de çalışmalar tamamlanıp zamanı geldiğinde açıklamalar olacak.

Konu üzerinde çalışan Bilgin hesaplamaların yıl başına doğru bitmesini beklediğini söyledi. Burada daha önce konuşulan modellerin doğru olmadığı yalnızca bir tane formül olduğunu açıklayan Bankan Bilgin formül olgunlaştığı zaman cumhurbaşkanına sunulacağını ifade etti. Cumhurbaşkanın da kabul etmesi halinde kamuoyu ile paylaşılacak. Taslağın sunulmasından sonra son metin hazırlanarak kanun teklifi olarak meclise getirilecek.

Ekonomi Haberleri