EYT'lilerin Beklediği Açıklama Geldi! İki Gün Sonra 2.000 TL Verilecek

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi veriliyor. Bayram ikramiyeleri her iki bayramdan yaklaşık bir hafta önce hesaplara yatarken, Ramazan Bayramı ikramiyesi geçtiğimiz haftalarda milyonlarca emeklinin hesaplarına...

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi veriliyor. Bayram ikramiyeleri her iki bayramdan yaklaşık bir hafta önce hesaplara yatarken, Ramazan Bayramı ikramiyesi geçtiğimiz haftalarda milyonlarca emeklinin hesaplarına aktarıldı. Bu kapsamda, EYT'lilere ne zaman ikramiye verileceği de merak ediliyor. Söz konusu ödemeye dair Sosyal Güvenlik Kurumu açıklama yaptı.

EYT Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre, Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde hesaplara yatacak.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli bayram ikramiyesinde bu yıl artış yapıldı. Gerçekleşen zam ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükseldi. EYT'lilerin de hesaplarına 2.000 TL yatacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Bayram ikramiyesinin yanı sıra emekli maaşlarında dair de araştırma yapılıyor. En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Zamlı emekli maaşları, nisan ayında emeklilerin hesaplarına yattı. 2.000 TL'lik zam ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi.

Ekonomi Haberleri