EYT'lilerin Yüzü Gülecek! Nisan Ayında Çifte Ödeme Müjdesi

Emekli olmak isteyen milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından,...

Emekli olmak isteyen milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, ilk maaşının ne zaman hesaplara yatacağı ve bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği merak ediliyor.

EYT İlk Maaş Ödeme Tarihi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile emekli olan kişiler, ilk maaşlarını nisan ayı itibariyle almaya başladılar. Bu kapsamda, nisan ayı maaşları bayram öncesinde EYT'lilerin de hesaplarına yatacak. En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılarak 7.500 TL seviyesine yükseldiği için zamlı emekli maaşları EYT'lilere de verilecek.

EYT Bayram İkramiyesi 2023

EYT'liler, maaş ödeme tarihinin yanı sıra bayram ikramiyesi ile ilgili de araştırma yapıyorlar. Bu kapsamda, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesine yüzde 82 zam yapılmıştı. EYT düzenlemesi ile emekli olan kişiler de 2.000 TL olan zamlı bayram ikramiyesinin alabilecekler.

Ekonomi Haberleri