EYT'ye İlişkin Flaş Gelişme! Bakan Bilgin Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda basın mensuplarının emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ne zaman geleceğine yönelik sorusuna,...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda basın mensuplarının emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ne zaman geleceğine yönelik sorusuna, "Bizim gruptaki arkadaşlarımız, milletvekillerimiz konuyu tartışıyorlar, inceliyorlar. Onlar değerlendirip komisyona gönderecekler." yanıtını verdi.

EYT düzenlemesine ilişkin Bakanlıkla alakalı bir durumun kalıp kalmadığını sorusunu Bakan Bilgin, "Yok. Meclis'te." şeklinde cevap verdi.

Bakan Bilgin, düzenlemenin Meclis'e ne zaman sunulacağına yönelik soruya da "Meclis'in iradesinde. Bizden top çıktı." dedi.

Bakan Bilgin, bundan sonraki aşamayı takip etmediklerini, konunun grupta değerlendirildiğinin altını çizdi ve  "Mart ayında artık neticelenir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatı ile ilgili sorunun da çözüldüğünü ifade eden Bakan Bilgin, "Dolayısıyla sorun yok." dedi.

Ekonomi Haberleri