Faiz Yok Masraf Yok ! SGK Bu Listede Olanlara Faizsiz 240 Bin Liralık Konut Kredisi Verecek

Ev sahibi olmayı düşünen vatandaşlara SGK’dan güzel haber geldi. Kurum, 240 bin lira limitli faizsiz kredi vereceğini açıkladı.Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için büyük fırsat geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı...

Ev sahibi olmayı düşünen vatandaşlara SGK’dan güzel haber geldi. Kurum, 240 bin lira limitli faizsiz kredi vereceğini açıkladı.

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için büyük fırsat geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı koşulları karşılayan vatandaşlara faizsiz konut kredisi desteği vereceğini müjdeledi. 120 ay vadeli olarak verilecek olan bu kredinin üst limiti de 240 bin lira olarak belirlendi. Ev alma planı olup bankaların yüksek faiz oranları nedeniyle bu hayallerini gerçekleştiremeyen milyonlarca vatandaşa umut doğdu.

Kamu ve özel bankaların sunduğu konut kredisi kampanyaları genellikle yüksek faiz oranlı olduğu için çok sayıda vatandaş ev sahibi olma hayallerinden vazgeçiyor. Ancak Sosyal Güvenlik kurumu, son yaptığı konut kredisi desteği ile milyonlarca vatandaşı faizsiz ev sahibi yapacak. Sıfır faiz ile kullanılacak olan bu kredinin başvuruları banka şubeleri üzerinden alınacak.

NE ÇEKTİYSEN ONU ÖDEYECEKSİN FAİZ YOK MASRAF YOK

SGK tarafından vatandaşlara sunulan bu konut kredisi desteği, vatandaşlar için çok büyük bir fırsat oldu. Milyonlarca vatandaş kredinin detaylarını araştırmaya başladı. Gerekli koşulları karşılayan kişilerin konut kredisi alacağını öğrenen vatandaşlar kimlerin bu yardımdan yararlanabileceğini merak etti. SGK’nın resmi internet sitesinde bu kredi paketinin tüm detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

SGK FAİZSİZ KONUT KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Vatandaşların bankalardan kredi çekerek faiz borcu altına girmesini istemeyen SGK, faizsiz konut kredisi kampanyasından kimlerin yararlanabileceğini açıkladı. Kurum tarafından paylaşılan listede yer alan vatandaşlar hemen faizsiz kredi almak için başvurularını yapabilecekler.

Bu yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin öncelikle Türk vatandaşı olması gerektiğini söylemeliyiz. Harp veya vazife malulü oldukları için kendilerine aylık maaş bağlanan vatandaşlar ve bu kişilerin dul ve yetimleri başta olmak üzere harp veya vazife malulü olup sınıf ya da görev değişikliği yaparak çalışmaya devam eden kamu görevlileri bu faizsiz kredi desteğinden yararlanabilmektedir. Bunlara ek olarak, 684 sayılı KHK kapsamındaki 15 Temmuz Gazileri de SGK’dan faizsiz konut kredisi almak için başvuru yapabilir.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ ÖZELLİKLERİ NELER?

SGK’nın belirlediği başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar, faizsiz konut kredisinin genel özelliklerini de merak ediyor. Kurumun kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre kredinin üst limiti 240 bin lira olarak belirlendi. Diğer banka kredilerine kıyasla bu kredinin en büyük farklarından biri herhangi bir ek masraf içermiyor olmasıdır. Kredi kullanan vatandaşlar sadece kullandıkları kredi tutarını geri ödeyecektir. 120 aya varan vade seçenekleri sunulan bu kredide faiz işlemeyecektir ve taksit ödemeleri kişilerin aylık maaşları üzerinden kesinti olarak tahsil edilecektir.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilecek olan faizsiz konut kredisi fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşların gerekli koşulları karşılamaları şartıyla başvurularını bankalara yapmalıdır. Söz konusu başvurular Ziraat Bankası ve Halk Bankası üzerinden alınacaktır. Kurumun ilan ettiği başvuru kriterlerine uymayan vatandaşların başvurusu reddedilirken, hak sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların başvuruları kabul edilecektir.

Ekonomi Haberleri