Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Merak Ediliyor! İki Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi

Evlilik kredisinin ne zaman verileceği ve başvuruların hangi tarihte alınacağı ile ilgili pek çok kişi araştırmalar yapıyor.

Aile kurumunu güçlendirmek ve evlilikleri teşvik etmek için çalışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi verileceğini geçtiğimiz süreçte açıkladı. Söz konusu kredi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgi vermesinin ardından, krediye nasıl başvuru yapılacağı ve ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Düğün sezonunun başlaması ile birlikte, evlilik kredisinin detayları da araştırılıyor.

Faizsizlik Evlilik Kredisi Başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek çiftçilere Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi verileceğini açıkladı İki yıl geri ödemesiz toplam 48 ay vadeli krediye dair açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir” dedi.

Evlilik Kredisi Başvuru Başladı Mı?

Evlilik kredisine başvuruda bulunmak isteyen kişiler, başvuruların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladılar. Başvuru tarihine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde krediye dair ayrıntılı bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Evlilik Kredisi Ne Kadar?

Evlilik kredisi için araştırmalar devam ederken, kredinin tutarı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz” demişti. Böylece, 150 bin TL’nin iki yıl geri ödemesiz olarak verilecek.

Evlilik Kredisi Şartları Yaş Sınırı

Evlilik kredisi için başvurularının ilerleyen süreçte başlaması beklenirken, krediyi alabilmek için şartlar da merak ediliyor. Evlenmeyi düşünen kişiler, iki yıl geri ödemesiz kredide yaş sınırı olup olmadığına dair araştırmalar yapıyorlar. İki yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli krediyi alabilmek için yaş sınırının olup olmayacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Krediye ilişkin ayrıntılı bilgi verildiği zaman yaş sınırının bulunup bulunmayacağının da açıklanması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri