Faizsiz Kredi Fırsatı! Başvuran Herkese Faizsiz 300 Bin TL Kredi Fırsatı…

Halkbank tarafından başvuru yapan kişilere 300 bin TL faizsiz kredi verileceği duyuruldu. Yayınlanan Resmi Gazete kararına göre KOSGEB  tarafından onaylanan projeleri hazırlayan 35 yaşından küçük vatandaşlara 300 bin TL kredi...

Halkbank tarafından başvuru yapan kişilere 300 bin TL faizsiz kredi verileceği duyuruldu. Yayınlanan Resmi Gazete kararına göre KOSGEB  tarafından onaylanan projeleri hazırlayan 35 yaşından küçük vatandaşlara 300 bin TL kredi verileceği duyuruldu. KOSGEB ile Halkbank arasında olan iş birlikten dolayı sunulan kredi kapsamında faizsiz olarak para verileceği duyuruldu.

22 Ekim tarihinde yayınlanan Resmi Gazete kararına göre Türkiye Halk Bankası Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması yasalaştırıldı. Yayınlanan karar kapsamında KOSGEB tarafından sunulan eğitimi tamamlayan 35 yaşından küçük esnaf ve sanatkarlara, projelerini KOSGEB’e onaylatıp Halk Bankası’na sunmaları şartıyla 300 bin TL’ye kadar kredi alabilecekler. KOSGEB tarafından sunulan hibe ve faizsiz kredi desteğinden daha önce alan kişiler faydalanamayacaktır.

300 Bin TL Faizsiz Kredi Şartları Nelerdir?

KOSGEB ve Halkbank iş birliğiyle sunulan faizsiz kredi alabilmek için bazı şartları karşılamak gerekiyor. Bu şartları karşılayan kişiler faizsiz 300 bin TL kredi verilecektir. 300 Bin TL faizsiz kredi şartları arasında:

  • 35 yaşından küçük olmak
  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak ve bitirmiş olmak
  • KOSGBE’in onayladığı projeleri Halk Bankası’na sunmak

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5'lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir.

Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL'den 300 bin TL'ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır.''

Ekonomi Haberleri