Fatih Portakal Açıkladı! Asgari Ücret Temmuz Ayında Bu Seviyeye Çıkabilir

Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücretin temmuz zammı ile birlikte kaç TL olacağına dair açıklamada bulundu.

Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelecek. Komisyonun gerçekleştireceği toplantıların ardından asgari ücrette yaşanacak artışın temmuz başında netlik kazanması bekleniyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan temmuz ayını heyecanla beklerken, asgari ücrette yaşanacak artışa dair farklı iddialar ortaya atılıyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Sözcü TV'de ana haber bültenini sunan Fatih Portakal, asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Hükümetin asgari ücreti 11.500 TL'ye çıkarmayı düşündüğünü söyleyen Portakal, temmuz ayındaki artış ile birlikte asgari ücretin bu seviyeye çıkabileceğini söyledi.

Asgari Ücret Zammı Temmuz 2023

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Emekli ve memur maaşları hesaplanırken enflasyon verileri belirleyici olduğu için asgari ücret zammında da enflasyon verilerinin dikkate alınması bekleniyor. Yılın ilk beş ayındaki enflasyon verilerine göre, beş aylık toplam enflasyon yüzde 15,26 oldu.

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak

Haziran ayı enflasyon verisinin ardından asgari ücret zammı için daha net bir tablo oluşması beklenirken, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücretin 500 dolara tekabül edebileceğini söylemişti. Bu durumda güncel kur ile asgari ücret 10.600 TL seviyesinin üzerinden çıkmış olacak.

Ekonomi Haberleri