FED Öncesi İslam Memiş Açıkladı: Altın Fiyatı Hangi Seviyeye Kadar Çıkacak? FED Kararı Altın Fiyatını Nasıl Etkileyecek? Yükseliş Devam Edecek mi?

Daha önce de bildirdiğimiz üzere yarın FED, Aralık ayı politika faizi toplantısına başlayacak. Toplamda 2 gün sürecek olan toplantıdaki karar ise Çarşamba günü, Türkiye saatiyle 21.30'da açıklanacak.Ancak durum öyle ki altın...

Daha önce de bildirdiğimiz üzere yarın FED, Aralık ayı politika faizi toplantısına başlayacak. Toplamda 2 gün sürecek olan toplantıdaki karar ise Çarşamba günü, Türkiye saatiyle 21.30'da açıklanacak.

Ancak durum öyle ki altın fiyatları, bu hafta merkez bankalarının büyük faiz kararları öncesinde düşüşe geçti. FED nedeniyle gerilen ons altın, 1.782 dolara kadar geriledi. Şu anda ise 1.783,60 dolar seviyesinde.

Öte yandan gram altın, gün içinde 1.068 TL'ye kadar düştü ve çeyrek altın fiyatı da gün içinde 1.771 TL'ye kadar geriledi.

Ons altın fiyatı, bu yıl FED'in agresif para politikası nedeniyle düşüş yaşarken, Kasım ayının başlarında FED'in 'güvercin' mesajları nedeniyle yönünü yukarı çevirdi. Kayıplarının bir kısmını telafi eden altın, ons başına 1.800 dolara kadar yükseldi.

FED Büyük İhtimalle 50 Baz Puan Artıracak 

Altın fiyatlarında yükselişi tetikleyen 'güvercin' mesajlardan sonra, piyasanın beklentisi, faiz artış hızının yavaşlaması yönünde. Yarın başlayacak olan FED para politikası toplantısına ilişkin beklenti, 50 baz puanlık artış yönünde.

Sadece FED değil, bu hafta, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası da faiz kararlarına yönelik açıklama yapacak. Yapılacak olan bu açıklamaların ise yine altın fiyatında etkili olması bekleniyor.

İslam Memiş Yanıtladı: Altın Yükselir mi? 

Para piyasaları uzmanı ve altın yorumcusu olarak bilinen İslam Memiş, altın yükselecek mi sorusuna şöyle yanıt verdi:

FED'in Aralık ayında 50 baz puanlık faiz artırımı yapacağı beklentisiyle altın yükselmeye başladı. 8 aydır baskı altında kalan altın ve gümüş fiyatlarının yeni rekorları test etmesini bekliyorum.

Gram altın fiyatında 1.090 TL direnç seviyesi, devamında 1.100'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Altının ons fiyatında ise 1.830 dolar seviyesini direnç seviyesi olarak kısa vadede takip edeceğiz.

Altın Yatırımcıları Acele Etmesin!

Öte yandan İslam Memiş, elinde altın bulunduran yatırımcıları uyardı. Satış için acele etmemeleri konusunda uyaran İslam Memiş, yeni rekorların yakın zamanda geleceğini söyledi. Ayrıca, altın ve gümüş fiyatlarında artık zincirin kırıldığını bildirdi.

Tüm bunlardan sonra yükselişlerin başlayacağını söyleyen Memiş, gram altında 1.100'lü rakamların konuşulacağını ve 2023'te de 1.280, 1.300, 1.450 TL'lik rakamların sırayla geleceğini söyledi.

Gram Altın Fiyatı Bundan Sonra Düşmez! 

Öte yandan İslam Memiş, altın fiyatlarında tekrar gerileme olmayacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Aralık ayı içerisinde herhangi bir jeopolitik risk olmazsa, Çin'deki olaylar biraz daha farklı boyutlara gitmezse, 2023 yılındaki hedeflerimiz daha önce bile gelebilir. Altın alacak olan, düğünü olan, parası kenarda hazır olan vatandaşların elini hızlı tutması gerekiyor.

Altın fiyatları artık bundan sonra gerilemez. Teknik olarak düzeltmeler zaman zaman yapabilir ama çok da gerilemesi beklenmiyor. Ons altında 1.800 dolarları gördük. Bundan sonra 1.830, 1.860, 1.870 dolar seviyelerini takip etmeyi sürdüreceğiz. 8 aylık esaretin artık yerini yükselişe bıraktığını söyleyebilirim.

Ekonomi Haberleri