FED ve ECB Sonrası Piyasalar Tutuştu! Uzmanlar 2023'te Patlayacak Yatırımı Açıkladı: Şimdiden Alan Yaşadı

Tüm dünya yaşanan resesyonla mücadelesini sürdürmeye devam ederken, Avrupa, İngiltere ve ABD'de faiz artışları devam ediyor. Bugün açıklanan verilerden hemen sonra düşüş kaydeden altın, yatırımcıların endişelenmesine neden...

Tüm dünya yaşanan resesyonla mücadelesini sürdürmeye devam ederken, Avrupa, İngiltere ve ABD'de faiz artışları devam ediyor. Bugün açıklanan verilerden hemen sonra düşüş kaydeden altın, yatırımcıların endişelenmesine neden oldu.

Powell Tekrar 'Şahin' Konuştu 

Dün verilen faiz kararının ardından FED Başkanı Jerome Powell, enflasyon konusunda hala çok yol kat edilmesi gerektiğini söyleyerek 'şahin' bir tavır sergiledi. Ayrıca, Şubat ayına kadar da faiz artışlarına devam edileceğini belirterek yatırımcıların altın konusunda endişelenmesine neden oldu.

Dolar Yükseldi, Altın Düştü 

Dünkü açıklanan verilerin ardından altın fiyatlarında düşüş yaşanırken, faiz artışının etkisiyle, dolar endeksinde yükseliş görüldü. Ancak bu yükseliş, doları geçtiğimiz aylarda görülen 40 yılın zirvesine tekrar taşıyamadı. Powell'ın konuşmalarındaki 'şahin' ton, altını baskıladı.

Analistler 2023'te Altının Patlayacağını Düşünüyor

Öte yandan pek çok uzman ve analist, 2023 yılında altın fiyatlarında büyük bir yükseliş ivmesi yakalanacağını düşünüyor. Amerikalı piyasa analisti Todd Bubba Horwitz, altında büyük bir sıçrama yaşanacağını ifade ederek şunları söyledi:

2023'te bir emtia patlaması yaşayacağımızı düşünüyorum ve buna altın, gümüş ve platin gibi sabit varlık emtiaları da dahil.

'Dolar Karşısında Kaybettiklerinin Tamamını Toplayacak!'

Öte yandan para ve piyasa uzmanı İslam Memiş, 2023 yılına yönelik yaptığı altın yorumunda şunları kaydetti:

2022 yılında dolar karşısında ne değer kaybetmişse 2023 yılında gerçek değerlerine ulaşmalarını bekliyorum. Yine 2022 yılında beklediğim zirve seviyelerini 2023 yılında beklemeye devam edeceğiz. Bu kez daha üst rakamlar karşımızda olabilir. 2023 yılında altın ve gümüş tarafında pozitif beklentim devam ediyor. Resesyon ve enflasyon süreçleri yeniden fiyatlanırsa karşımızda 2 bin dolar seviyesinde bir ons altın mümkün olacaktır.

Ekonomi Haberleri