FED'den Sonra Avrupa Depremi: Altın Bozguna Uğradı! 15 Aralık Perşembe Güncel Altın Fiyatları

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gram altın, 15 yılın zirvesini görmüş ve yeni bir rekora koşmuştu. Faiz getirisi olmayan değerli metalin yatırımcıları yükselişle birlikte sevinirken, dün gelen FED kararı,...

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gram altın, 15 yılın zirvesini görmüş ve yeni bir rekora koşmuştu. Faiz getirisi olmayan değerli metalin yatırımcıları yükselişle birlikte sevinirken, dün gelen FED kararı, altını bozguna uğrattı.

FED'in 50 Baz Puanlık Artışı Altın Fiyatlarını Bozguna Uğrattı

Dün, politika faizinde 50 baz puanlık artış yapan FED, altın fiyatlarında hafif yönlü bir düşüşün başlamasına neden olmuştu. Ardından FED Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışlarını sonlandırmaktan uzak olduklarını açıklamasının ardından, dolar değer kazandı ve altın düşüşe geçti.

Enflasyonun düşürülebilmesi için daha yapılması gereken çok iş olduğunun altını çizen Powell, 'güvercin' tutumunun değişeceği ve gelecek yıl faiz artışlarının devam edeceği mesajını verdi.

FED'in faiz kararından sonra ons altın fiyatı, 1.800 doları aşan zirvesinden, 1.773 dolara kadar geriledi. Aynı şekilde gram altın ve çeyrek altın cephesinde de düşüş görüldü.

ECB'nin 50 Baz Puanlık Artışı Altın Fiyatındaki Dengeyi Bozdu 

Öte yandan bugün 16.15'te açıklanan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı, dün 1.806 dolardan kapanış yapan ons fiyatını bir hayli düşürdü. Açıklamanın ilk yapıldığı dakikalarda 1.775 dolar seviyesinde seyreden ons fiyatı, 1.781 dolara kadar yükseldi ve 1.786 dolara geriledi.

Gram altın fiyatı ise ons altına kıyasla çok daha dalgalı seyretti. Dün 1.081 TL'den kapanış yapan gram altın, ECB açıklamasından hemen önce 1.080 TL civarında seyrederken, açıklama sonrasında 1.065 TL seviyesine geriledi. Şu anda ise 1.067 TL seviyesinde.

Güncel Altın Fiyatları

Gram altın fiyatı, 1.088 TL'lik zirvesinden bir hayli düştü ve bu yazının yazıldığı dakikalarda 1.065,63 TL seviyesinde seyrediyor. Çeyrek altın fiyatı 1.775 TL'den fiyatlanırken, ons altın 1.779 dolar seviyesinde.

Ekonomi Haberleri