Fiyatı 2 Katına Çıktı! En İyi Yatırım Araçlarından Biri Olarak Görülüyor

'Tokat Bileziği' kuyumcu ustaları tarafından özenle hazırlanarak özel olarak üretiliyor. Altın fiyatlarındaki artışla beraber Tokat bileziğinin fiyatı son bir senede yüzde 100 arttı. 100 gram civarında olan bir bileziğin fiyatı...

'Tokat Bileziği' kuyumcu ustaları tarafından özenle hazırlanarak özel olarak üretiliyor. Altın fiyatlarındaki artışla beraber Tokat bileziğinin fiyatı son bir senede yüzde 100 arttı. 100 gram civarında olan bir bileziğin fiyatı 50 bin liradan 100 bin liraya çıktı.

Asırlardır kadınların gözdesi olan Tokat bileziğinin ücreti altın fiyatlarının yükselmesi ile iki katına çıktı. Tokat bileziği, sipariş üzerine özel yapılıyor. Önce altın külçelerin eritilerek çubuk haline getirilen sonra da silindirden geçirilerek işlenip bilezik haline getiriliyor.

Tokat Bileziğinde Daha Ekonomik Model Seçeneği de Mevcut

22 ayar ve 100 gram olarak üretilen bileziklerin yanında daha ekonomik olması için 50 grama kadar düşürülerek satılan bilezikleri de bulmak mümkün. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nca coğrafi ürün olarak tescil alan bilezik Tokat'ta kültürel bir miras olarak tanıtılıyor.

Tokat'ta bilezik kültürünün günümüze taşındığının altını çizen kuyumcular altın ve tokat bileziğinin iyi bir yatırım aracı olduğu belirtiyor. Önceki sene ortalama 100 gram bir bileziğin fiyatı 50 bin lira iken şimdilerde 100 bine satılınca kuyumcuların tezi doğrulanmış oluyor.

Kuyumcular, Tokat bileziği kültürünü sürdürmeye çalıştıklarını belirtiyor.

Ekonomi Haberleri