Fiyatı Altını Bile Geçti! 4 Ayda Yüzde 352 Zamlandı!

Gıda fiyatlarında yaşanan artış vatandaşın cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Öyle ki hemen her evin ihtiyacı olan temel gıda ürünlerinden olan nohut fiyatı altını bile solladı. Özellikle son 4 ayda nohut fiyatı yüzde 352...

Gıda fiyatlarında yaşanan artış vatandaşın cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Öyle ki hemen her evin ihtiyacı olan temel gıda ürünlerinden olan nohut fiyatı altını bile solladı. Özellikle son 4 ayda nohut fiyatı yüzde 352 oranda artış gösterdi. Fakat son 4 ayda altın fiyatında artış yüzde 11 oranında oldu. Konuyla ilgili İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Demir tarafından açıklama da yapıldı.

Gıda fiyatlarının artmasının en önemli sebebi de enflasyon olmaktadır. Temel gıda ürünlerinden olan nohutun fiyatı son 4 ayda yüzde 352 oranda arttı. Bu artış gram altın fiyatını bile solladı. Konuyla ilgili İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir açıklama yaptı. Ömer Demir tarafından:

"Patates, soğan ve nohut bunlar temel gıdalarımız... Bunları evlerin mutfakları ile buluşturamazsak sıkıntılar çıkar" denildi.

4 Ay Önce Nohut Alan Biri 4 Bin TL Kazandı!

İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir tarafından nohut fiyatlarıyla ilgili önemli sözler söylendi. Demir tarafından 4 ay önce altın almak yerine nohut alan birinin bugün 4 bin TL kazanmış olacağı belirlendi. Ömer Demir:

"Bu gıdanın patronu kimseler, plan program içindeler. Hiç böyle bir ticaret gördünüz mü? Patates, soğan ve nohut bunlar temel gıdalarımız... Bunları evlerin mutfakları ile buluşturamazsak sıkıntılar çıkar. Biz her şeye rağmen üretirken bunun ticaret, kazanç olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Ekonomi Haberleri