Geçim Derdine Düşenin İmdadına Devlet Koştu! Bakanlık 2500 TL Ödeme Veriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Özellikle kış aylarında masrafların giderek artmasından dolayı vatandaşlar ekonomik yönden zor günler yaşadığı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Özellikle kış aylarında masrafların giderek artmasından dolayı vatandaşlar ekonomik yönden zor günler yaşadığı için devlet vatandaşa ilaç gibi gelecek desteklerde bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilişkin destekleri sürüyor. İhtiyaç sahipleri, devlet tarafından sunulan destek programlarıyla ödeme alıyor. Bu destekler devlet tarafından çocuğu olmayan, işi olmayan, dul ve yetimlere karşılıksız olarak veriliyor. Aile Bakanlığı destek ödemeleri çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.

Bakanlık dar gelirli ailelere yönelik destekleriyle rahat bir nefes aldırıyor. İhtiyaç sahipleri, devletin sunduğu destek programları sayesinde ödeme alıyor. Ayrıca faturalarını ödemekte güçlük çeken ihtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği, doğum yardımı gibi ödemeler de büyük kolaylık sağlıyor.

2500 TL'ye Varan Ödeme

Bakanlık tarafından çalışmayan kişilere 12 ay boyunca 850, 1000, 1250, 2500 TL destek sağlanıyor. Bu desteklere ilişkin ödemeler çocuğu olan, işi olmayan, dul, yetimlere ödeniyor. Öte yandan faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği, doğum yardımı gibi destekler vatandaşlara rahatlık sağlıyor.

Aile Destek Programı

'Aile Destek Programı' en çok araştırılan paket oluyor. Programa kabul edilen ihtiyaç sahibi hanelere 12 ay boyunca 850 lirayla 1250 TL arasında destek sağlanıyor.

Bakanlığın sunduğu desteği alabilmek için hane içerisinde gelire ve kişi sayısına bakılıyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte biri altında olması durumunda destek veriliyor. Destek için başvuruları, E-Devlet ya da Sosyal Yardım Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yapılabiliyor.

Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin Yardım

Eşi vefat eden ve maddi durumu yetersiz kadınlar ise 2 ayda bir ödenen destekten faydalanabiliyor. 1000 TL olarak ödenen desteği almak için herhangi bir sosyal güvence olmaması gerekiyor. Yılda 6 kez yapılan ödemelerle toplam ücret 6000 TL'ye kadar çıkıyor.

Çocuklu Aileler İçin Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinden biri de 'Çocuk Destek Bileşeni' olmuştu. Bu destek programı kapsamında, 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL ödeme yapılıyor. 4 çocuklu haneler 500, 5 çocuklu haneler ise 650 TL ücret alabiliyor. Bu desteği almak için de hane halkı gelirinin asgari ücretin üçte biri altında olması gerekiyor.

Bakanlığın Doğal Gaz Desteği

Doğalgaza gelen zam ve kış aylarında doğalgaz faturalarının artması bütçeleri sarsmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da doğalgaz giderlerini ödemekte güçlük çekiyor. Ancak hane başına verilen doğalgaz desteği ile bütçeler ve haneler rahat bir nefes alıyor.

Kiracıların ve ev sahiplerinin yararlanabileceği destek en az 950 TL, en fazla 2 bin 5000 lira oluyor. Yıllık sıcaklık ortalaması düşük olan kentlerde ise ödeme miktarı artıyor.

Ekonomi Haberleri