Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Son Durum! GSB Personel Alımı Detayları Netleşti

Eylül ayının ilk günlerinde de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımının detayları ile ilgili araştırmalar sürdürülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı farklı kadrolarda oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda personel alımları gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu çerçevede, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 11.455 personel alımı yapılacağı önceki süreçte açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından personel alımının duyurulmasının ardından, başvuru tarihleri ve kadro dağılımı merak konusu oldu.

GSB Personel Alımı Başvuru Tarihi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gerçekleştireceği personel alımında psikolog ve temizlik destek personeli için başvurular 28 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Koruma ve güvenlik görevlisi, bakım-onarım destek personeli için başvurular ise 28 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

GSB Personel Alımı Kadro Dağılımı

Koruma ve güvenlik görevlisi ile bakım onarım destek personeli için başvurular devam ederken, kadro dağılımı da merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 3295 büro personeli, 3622 koruma ve güvenlik görevlisi, 879 bakım ve onarım destek personeli ve 400 psikolog alımı gerçekleştirecek. Söz konusu personel alımına başvuruda buluna bilmek için başvuru şartları şu şekilde:

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7'nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

3) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

4) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (dul ve yetim aylığı hariç)

5) 2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve tabloda belirtilen puan türünde asgari puan almış olmak,

6) Tercih edilecek pozisyon için yukarıdaki tabloda ve özel şartlar başlığı altında aranan nitelikleri taşıyor olmak,

7) Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,

8) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak,

9) Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1'inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanların sözleşme fesih tarihinin üzerinden 1 yıl geçmiş olmak,

10) Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,

11) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

12) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

Ekonomi Haberleri