Gram Altın Rekor Tazeledi! ABD TÜFE Verileri Değerli Metali Zirveye Taşıdı

Altın fiyatları bugün, ABD TÜFE verilerinin açıklanmasının ardından yükselişini sürdürdü. Enflasyonun aylık bazda %0.1, yıllık bazda ise %7.1 açıklanması, altın fiyatlarında rekorların tazelenmesine neden oldu. Gram altın...

Altın fiyatları bugün, ABD TÜFE verilerinin açıklanmasının ardından yükselişini sürdürdü. Enflasyonun aylık bazda %0.1, yıllık bazda ise %7.1 açıklanması, altın fiyatlarında rekorların tazelenmesine neden oldu. Gram altın fiyatı, gün içinde 1.090 TL'yi görerek zirveye çıktı.

Öte yandan ons altın fiyatı da enflasyon verilerine tepki vererek, %1.5 artışla 1.819 doları aştı ve 5 ayın zirvesini gördü.

Gram Altında Yeni ATH 

Gram altın fiyatı, enflasyon verilerinin ardından bugün, tüm zamanların en yüksek (ATH) seviyesini gördü. 1.090 TL'yi gören gram altını, 1.780 TL ile çeyrek altın ve 7.340 TL ise cumhuriyet altını izledi.

ABD'de hızla yükselmeye devam eden enflasyon, ABD Merkez Bankası'nın (FED) daha sert faiz artışları yapmasına neden olmuştu. Hatta öyle ki politika faizi %3.75-4 aralığına yükseldiğinde FED, dört kez üst üste 75 baz puanlık faiz artışı yapmıştı.

Ancak geçtiğimiz haftalarda piyasaları iyimser havaya bürüyen açıklama gelmişti. FED, IMF'den de aldığı uyarı kapsamında, agresif faiz artışlarını yavaşlatma kararı almıştı.

Ekonomi Haberleri