Gram Altın Şu Anda Alınır Mı? İslam Memiş Cevapladı

Dün açıklanan FED tutanaklarının ardından piyasanın yönü altına çevrildi. Altın fiyatlarında bugün kaydedilen rekor yükseliş, akıllara altın almayı getirdi.Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise bugünkü yükselişi...

Dün açıklanan FED tutanaklarının ardından piyasanın yönü altına çevrildi. Altın fiyatlarında bugün kaydedilen rekor yükseliş, akıllara altın almayı getirdi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise bugünkü yükselişi ve altın almak için doğru zaman olup olmadığını değerlendirdi.

Altın İlk Çeyrekte 171 TL Arttı! 

2023'ün ilk çeyreğini yeni geride bırakırken, altın fiyatları zaman zaman kısa süreli düşüşler kaydetse de genel olarak yükseliş hakimdi. Yılın ilk çeyreğinde 171 TL'den fazla değer kazanan gram altın fiyatının Haziran sonrasında kaç TL olacağı ise en büyük merak konusu.

Tekrar Rekor Kırdı! 

Bugün güne yükselişle başlayan gram altın fiyatı, bugün yüzde 1.58'den fazla yükseldi. Gün içinde 1.309 TL'yi gören gram fiyatı, şu anda 1.268 TL seviyesinde.

Öte yandan sadece gram değil, ons ve çeyrek altın da yükseldi. Çeyrek altın fiyatı 2.151 TL'ye kadar yükselirken, şu anda 2.128 TL seviyesinde seyrediyor.

Ons altın fiyatı ise bugün 2.045 dolar seviyesine kadar yükselirken, şu anda 2.043 dolar seviyesinde.

İslam Memiş Ne Diyor?

Bu yılın başlarında ilk çeyrekte gram altın fiyatı hakkında İslam Memiş, 1.400-1.500 TL bandına yükseleceğini söylemişti. Yılın ilk çeyreği tamamlanırken gram altın Memiş'in söylediği seviyeye yükselemedi.

Bugün yaşanan yükseliş ise gram altında bir kez daha tarihi zirveyi beraberinde getirdi. Twitter hesabından paylaşım yapan İslam Memiş ise gram altın almanın doğru olup olmadığını değerlendirdi.

Gram Altın Almak İçin Uygun Vakit Geldi mi?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugün yaşanan rekor yükselişin ardından milyonlarca vatandaşın aklındaki soruyu yanıtladı. Kısa vadede gram altın ve gram gümüş almanın mantıklı olmayacağını savunan Memiş, şu tweet'i attı:

Gram altın 1.300 lira

Gram gümüş 16.50 lira

Yeni rekorlar görüldü.

Kısa vade için alır mıydım? Hayır.

Ekonomi Haberleri