Gülün Dikenleri Bu Kez Fena Batacak! Gül Fiyatlarına Görülmemiş Zam

Her kalemde yapılan zamdan yıllardır özel günlerin hediye olarak vazgeçilmezi olan gül de nasibini aldı. Kimi zaman gönül alan kimi zaman ise yüzleri güldüren gülün dikenleri bu kez fena batacak.Isparta gül çiçeği alım fiyatı,...

Her kalemde yapılan zamdan yıllardır özel günlerin hediye olarak vazgeçilmezi olan gül de nasibini aldı. Kimi zaman gönül alan kimi zaman ise yüzleri güldüren gülün dikenleri bu kez fena batacak.

Isparta gül çiçeği alım fiyatı, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik tarafından açıklandı.

Isparta gül çiçeği alım fiyatı kilogram başına 22 lira olarak belirtildi. Yani önceki sene 7,80 TL olan gül alım fiyatı bir senede yüzde 282 yükselmiş oldu. Müdür Çelik, yurt dışına yönelik pazarlama çalışmaları yaptıklarını ifade ederek şu açıklamaları yaptı:

14 Lira 20 Kuruşluk Yükseliş Dikkat Çekti

"Bizler Yönetim Kurulu olarak üretici ortaklarımızın böylesi sıkıntılı bir ortamda aile bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak ve rahatlatmak için Birliğimiz ve Rosense AŞ’nin imkanlarını birleştirerek yaptığımız çalışma ve değerlendirmeler sonucunda 2022 senesi gül çiçeği kilogram fiyatı 22 lira olarak belirledik.

Önceki sene biliyorsunuz gül çiçeği kilogram fiyatı 7,80 lira olarak belirlenmişti. Önceki seneyle kıyasladığımızda 14 lira 20 kuruşluk bir artış yaşanmış oldu. Yüzdelik dilim olarak ise yaklaşık yüzde 282 yükselmiş oldu."

Üreticiye ödemelerin önümüzdeki hafta başlayacağını ifade eden Çelik, "Zaten biliyorsunuz bu sene kampanya döneminde biz üreticilere kilogram başına 12 lira peşin ödeme yapmıştık. Geri kalan 10 liralık farkı da hesaplayıp üreticilerimize olan borcumuzu tamamen ödemiş olacağız. Önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da imkanlar ölçüsünde gül üreticisine en iyi fiyatı verme gayreti içinde olduk" dedi.

Öte yandan müdür, bu sene Isparta'da yaklaşık 2 bin 500 kilogram gül yağı üretiminin yapıldığını kaydetti.

Ekonomi Haberleri