Halkbanktan 6 Ay Geri Ödemesiz 36 Ay Vadeli Kredi rekor kırıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Esnaf Kredi Paketi ödemeleri başlandı.Halkbank nakit ihtiyaçlar için düşük faizli kredi verecek! İşte detaylar…Hazine ve Maliye Bakanlığı esnafı desteklemek için yeni kredi...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Esnaf Kredi Paketi ödemeleri başlandı.Halkbank nakit ihtiyaçlar için düşük faizli kredi verecek! İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı esnafı desteklemek için yeni kredi paketi hazırladı. Halkbank aracılığı ile verilecek olan esnaf kredisi için 100 milyar TL bütçe oluşturuldu. Peki, esnaf kredi paketi faiz oranı ne kadar olacak? Esnaf kredi paketine kimler başvuru yapabilir? Esnaf kredisi geri ödemesi nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Enflasyon oranlarının artması ve kur farkının açılmasından dolayı sıkıntı yaşayan esnafa yönelik kredi kampanyaları hazırlanmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 100 milyar TL bütçe oluşturduğu esnaf kredi paketinin detayları ortaya çıktı. Halkbank aracılığı ile verilecek olan esnaf kredi paketi sadece nakit ihtiyaçlarını kapsamakla kalmıyor. Aynı zamanda yeni işyeri edindirme ve taşıt kredisini de kapsıyor. Esnaf kredi paketinin en önemli avantajı ise uzun vade süresi olarak gösteriliyor.

Halk Bankası’ndan Esnafa Kredi Desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan Esnaf Kredi Paketi başvuru işlemleri Halk Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Esnaf ve sanatkarları desteklemek için hazırlanan kredi paketi üst limiti ise 500 bin TL olarak belirlendi. Esnaf kredisi için Halk Bankası 60 ay vade seçeneği sunuyor. Yüzde 7.5 faiz oranının uygulanacağı kredi için ödemeler yapılmaya başlanıyor. Ayrıca, Halk Bankası esnaf kredisi için başvuruları almaya devam ediyor.

Borcu Olan Esnafa 6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Verilecek

Esnaf Kredi Paketi’nin hazırlanmasındaki temel neden esnaf ve sanatkarların finansal olarak desteklenmesi oldu. Bu yüzden kredi borcu bulunan vatandaşlara da esnaf kredisine başvuru yapma hakkı tanınıyor. Hatta kredi borç takibine düşen esnaf ve sanatkarlar için 6 aya kadar geri ödemesiz vade imkanı sunuluyor. Kredi takibindeki vatandaşlara 36 ay vade hakkı ve yüzde 4 faiz oranının uygulanacağı açıklandı. Halk Bankasından kredi takip borcu için kredi kullanılması halinde esnafın eline para verilmiyor. Direkt borçlu olduğu kredi ödemesi yapılıyor. Şahıs başvuruları için üst limit 500 bin TL olurken; şirket başvuruları halinde limit yükseltilebiliyor.

İş Yeri Edindirme Kredisi Verilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın istihdamı artırmaya yönelik hamlelerinden biri de iş yeri edindirme projesi oldu. Esnaf Kredi Paketi içerisine dahil edilen istihdam projesi ile kredi kullanımının önü açıldı. Yeni iş yeri açmak isteyen vatandaşlar da esnaf kredi paketine başvuruda bulunma hakkına sahip olacak. İş yeri edindirme kredisinin üst limiti ise 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Halk Bankası kredi başvurusu için işyeri modeline dair belgeler talep etme hakkına sahip olacak. İşyeri edindirme kredisi içinde yüzde 7.5 oranında faiz uygulanırken; 60 ay vade imkanı sunulacak.

Esnaf Taşıt Kredi Limiti Arttı

Esnaf Kredi Paketi sadece yeni işyeri edindirme ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda esnafın taşıt alması için de kredi verilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarına göre taşıt kredisi için kullanılabilecek kredinin üst limiti 1 milyon 500 bin olarak belirlendi. Lakin, taşıt kredisi kullanılabilmesi için işyerinin ihtiyaçları doğrultusunda hesaplama yapılacak. Ticari araçlar için taşıt kredi kullanma hakkı tanınacak. İstihdamın artmasını ve ekonomik refahın yükselmesini sağlamak için hazırlanan kredi paketinden sadece esnaf ve sanatkarlar yararlanabilecek. Halk Bankası esnaf kredi başvurularında oda kaydı, adli sicil belgesi ve işyerine dair temel belgeleri talep etme hakkına sahip bulunuyor.

Ekonomi Haberleri