Halkbank'tan Taşıt Kredisi Müjdesi! 1 Milyon TL'lik Araca Ne Kadar Kredi Çıkacağı Belli Oldu

Halkbank taşıt kredisi kampanyasının detayları merak edilirken 1 milyon TL'lik araca ne kadar kredi çıktığı belli oldu.

Ülkemizde otomobil satın almak isteyenlerin taşıt kredisi taleplerinde yoğunluk yaşanıyor. Yeni bir araç satın alırken sıfır kilometreyi tercih etmek isteyen ancak bütçesi yeterli gelmeyenler bankalardan taşıt kredisi çekerek bütçe eksikliklerini kapatıyor. Taşıt kredisi için en avantajlı imkanlarla kredi veren bankalarda vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Halkbank taşıt kredisi ise vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki Halkbank taşıt kredisi kampanyasının detayları neler? İşte yanıtı...

Halkbank taşıt kredisi ile sıfır kilometre araç alacak vatandaşları desteklemeye devam ediyor. Taşıt kredilerinin belirli sınırlamalar ile verildiğini duyanlar ise büyük bir paniğe kapılıyor. Bankalar, Bancılık Düzenleme Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından belirlenen bu sınırlamaları herhangi bir şekilde aşamıyorlar. Sıfır kilometre araçların fiyatlarının yükselmesiyle birlikte taşıt kredilerinin de kredilendirme oranları büyük bir önem kazandı.

1 Milyon TL'lik Araca Ne Kadar Kredi Çıkıyor?

Sıfır kilometre araçlara bakıldığından fiyatlarının ortalama 1 Milyon TL olduğu görülüyor. Halkbank'ın 1 Milyon TL değerindeki bir sıfır kilometre araç için ne kadar kredi verebileceği BDDK’nın koyduğu sistem ile kararlaştırılıyor. Bu kapsamda; 1 Milyon TL taşıt kredisi için Halkbank, en fazla yüzde 30 oranında kredilendirme yapılabiliyor. 1 Milyon TL fiyatı olan araç için en fazla 300 Bin TL taşıt kredisi çıkıyor. Bu kredinin geri ödeme süresi ise 24 ayı geçemiyor.

Halkbank, fatura değeri 1 Milyon TL olan bir otomobil için 24 ay vadeli 300 Bin TL taşıt kredisi sunuyor. Bu tutarın üzerine çıkmak isteyen vatandaşlara ise BDDK kararına göre maalesef kredi çıkaramıyor. 700 Bin TL peşin parası olan kişiler, Halkbank’tan 300 Bin TL taşıt kredisi çekerek almak istedikleri sıfır kilometre araçlara kavuşabiliyor.

Halkbank Taşıt Kredisi Kampanyası

Müşterilerden genellikle Halkbank taşıt kredisi kampanyası kapsamında bir teminat talep edilmiyor. Teminat meselesi araç üzerine rehin işlemi tesis edilerek çözülüyor. Müşteri kredi borcunu kapatmadan bu rehin işlemi sebebi ile aracı bankadan habersiz bir şekilde satamıyor. Kredi borcu kapandığında ise rehin işlemi de iptal ediliyor.

Halkbank'a başvuranlar taşıt kredisi çekmek için aylık yüzde 2,54 oranında aylık kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 24 ay vadeli 300 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksit tutarı ise 18.295 TL oluyor. bu kredinin toplam maliyeti ise 439.090 TL şeklinde hesaplanıyor.

Ekonomi Haberleri