Hemşire Maaşı İçin Hesaplama Yapıldı! Ocak 2023 Memur Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu, memur ve emeklilerin yakından takip ettiği aralık ayı enflasyon verilerini bugün itibariyle açıkladı. Aralık ayı enflasyonu yüzde 1,18 olurken, yıllık enflasyonun ise yüzde 64,27 olduğu açıklandı....

Türkiye İstatistik Kurumu, memur ve emeklilerin yakından takip ettiği aralık ayı enflasyon verilerini bugün itibariyle açıkladı. Aralık ayı enflasyonu yüzde 1,18 olurken, yıllık enflasyonun ise yüzde 64,27 olduğu açıklandı. TÜİK açıklamasının ardından, maaş zammı ile ilgili hesaplamalar hız kazandı.

Hemşire Maaşı Ne Kadar?

Enflasyon veriler ele alınarak yapılan hesaplamaya göre, 11.832 TL olan hemşire maaşı, 13.781 TL seviyesine çıkıyor. Memur maaşlarında olduğu gibi hemşire maaşları da refah payı eklenip eklenmeyeceğinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memurlar, enflasyon oranları ile maaşlarını hesaplıyorlar. Bu kapsamda, toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile birlikte, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 16,48 oldu.

SSK Bağkur Emekli Zammı 2023

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam da enflasyon verisinin ardından hesaplandı. Söz konusu hesaplamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 15,40 olarak belirlendi. Emekli zammı için de refah payı açıklaması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri