Her haneye 3000 TL ödeme yapılacak! Resmen biraz önce açıklandı

Her ne kadar devlet yaptığı yardımlarla insanların bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olsa da dolandırıcılarda bu dönemde boş durmamış ve insanların iyi niyetlerini sömürmek amacıyla Sağlık Bakanlığının adını kullanarak...

Her ne kadar devlet yaptığı yardımlarla insanların bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olsa da dolandırıcılarda bu dönemde boş durmamış ve insanların iyi niyetlerini sömürmek amacıyla Sağlık Bakanlığının adını kullanarak zor durumda olan kişilere mesaj göndermiş ve onların bilgilerini çalmaya çalışmıştı.

https://edirnejethaber.com/bankada-parasi-olan-vatandaslara-10-000-20-000-tl-yatacak/

Bu kötü günler geride kalmış olsa da dolandırıcılar hala insanlara ödeme bahanesiyle mesajlar göndermeye devam ediyor. Her ne kadar resmî kurumlar (edirnejethaber.com) konuyla ilgili açıklama yapsa da insanlar bu tarz mesajlara inanmaya devam ediyor. Bu aşama mutlaka resmi internet sayfalarının takip edilmesi önerilmektedir.

Dolandırıcılar İnsanların Umutlarıyla Oynadı

Zamanında insanların umutlarıyla oynayan dolandırıcılar hala insanlara bu şekilde mesajlar atarak kişisel bilgilerine ulaşmaya çalışıyor. Bu nedenle size bu tarz bir mesaj geldiğinde ya da sizi resmi bir kurumda çalıştığına emin olmadığınız kişiler aradığında mutlaka bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının.

Bu kişiler özellikle bankacılıkta kullanılabilecek bilgilere ulaşmaya çalıştığından doğum tarihinizi ve aile kızlık soyadınızı söylemekten kaçının. Böyle durumlarda eğer imkânınız varsa polisle hızlıca iletişime geçin. Böylece kolluk kuvvetleri bu kişilerin yerini tespit edip onları tutuklayabilir. Böylece toplumda ki insanların iyi niyetlerini istismar eden bu kimseler bir daha kimseye zarar veremezler.

Bakanlık Açıklamada Gecikmedi

Geçtiğimiz yıl yaşanan pandemi sırasında fırsatçı kimselerin insanları dolandırma çabaları bakanlığın yaptığı hızlıca açıklamalar sayesinde başarısız olmuştu. Hala böyle durumlarda resmî kurumlar açıklama yaparak halkı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyorlar. Tavsiyemiz böyle durumlarda mutlaka resmî kurumlarla irtibata geçip haberin doğruluğunu birinci kaynaktan doğrulatmaya çalışın.

Ayrıca dolandırıcılar kurum isimleriyle kolayca site açabilmektedir. Bu nedenle sizi kurum ismiyle açılan bir siteye yönlendirmek isteyen dolandırıcılara karşı emin olmadığınız sitelere girmeyin. Özellikle mesajlarda ki linklere hemen tıklamamaya özen gösterin. Aksi taktirde isminiz kirletilebilir ya da bankalarda ki birikimleriniz çalınabilir.

https://edirnejethaber.com/emekliye-memura-asgari-ucretliye-ara-zam-maasi-noktasi-virgulune-degisiyor/

Ekonomi Haberleri