Herkesin Gözü Yüzde 50 Zamda! Emekli İkramiyesi 3 Bin TL mi Olacak? Kabine'den Haber Var

Dün yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. Kabine sonrasında 2023 Kurban Bayramı emekli ikramiyelerine dair yüzde 50 zam beklentisi arttı. Peki emekliler 2023 Kurban Bayramı'nda yüzde 50 zamla 3 bin TL ikramiye alacak mı? 2 bin TL'lik ikramiye miktarı artırılacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Merakla beklenen yeni kabine, dün Beştepe'de ilk toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen kabine toplantısı saat 15.30'da başladı ve akşam saatlerinde sona erdi.

Kabine toplantısının başlamasının ardından, emekli bayram ikramiyesiyle ilgili ilk bilgiler de gelmeye başladı. Peki emekli Kurban Bayramı ikramiyelerinde artış yapıldı mı? 2023 emekli Kurban Bayramı İkramiyesi 3 bin TL mi oldu?

Son Zam Ramazan Bayramı’ndaydı

Emekli bayram ikramiyesine son zam, Ramazan Bayramı öncesinde yapılmıştı. Önceden 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi, neredeyse %80 artışla 2.000 TL'ye yükseltilmişti.

Erdoğan’ın da konuşmalarından sonra milyonlarca emekli, bayram ikramiyesine Kurban Bayramı öncesinde bir zam daha yapılmasını beklemeye başladı. Hatta öyle ki emekliler, yeni bayram ikramiyesinin en az %50 artışla 3.000 TL olacağı beklentisine girdi.

Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam sinyali veren Erdoğan'ın düşündüğü rakamın 3.000 TL olduğu kulislerde konuşulurken, Kabine'den 2 bin TL'yi içeren bir yanıt çıktı.

2023 Kurban Bayramı İkramiyesi Zamlanacak mı?

6 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında konuyla ilgili detaylar açıklandı. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye, bayram ikramiyesinin ise 2.000 TL'ye yükseltilmesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Yani, yeni bir açıklama yapılmadığı sürece Kurban Bayramı ikramiyeleri, 2.000 TL olarak ödenecek.

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması yapmıştı. Açıklamasında da bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini kaydetmişti.

2023 Kurban Bayramı Ne Zaman?

Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran 2023 Çarşamba gününe denk geliyor. Bu nedenle de emeklilerin bu tarihten önce ikramiyelerini alması bekleniyor.

Hicri takvime göre ise Kurban Bayramı'nın 1. günü Zilhicce ayının 10. gününe denk gelirken; Ramazan Bayramı’na kıyasla 4 gün süren Kurban Bayramı günleri şu şekilde:

  • Kurban Bayramı 1. günü: 28 Haziran 2023 Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2. günü: 29 Haziran 2023 Perşembe
  • Kurban Bayramı 3. günü: 30 Haziran 2023 Cuma
  • Kurban Bayramı 4. günü: 1 Temmuz 2023 Cumartesi

Ekonomi Haberleri