Herkesin Gözü Kulağı Bu Toplantıda! Asgari Ücret Ücret Tespit Komisyonu Saat Kaçta Toplanacak?

Temmuz zammı için bugün ilk defa bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı için araştırmalar yapılıyor.

İşçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ’in, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetinin katlıcağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Toplantının başlamasına sayılı saatler kala, toplantının ne zaman başlayacağı, kaç toplantı yapılacağı ve asgari ücret zammının hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor.

Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı bugün saat 14.00’te başlayacak. İlk toplantıda maaş zammının netleşmesi beklenmiyor. Önümüzdeki haftalarda yapılacak toplantıların ardından, asgari ücret zammının haziran sonunda ya da temmuz başında ilan edileceği düşünülüyor.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücretin hangi seviyeye çıkacağı henüz belli olmadı ancak Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretin 500 dolara denk olabileceğini söylemesinin ardından, güncel kur ile yapılan hesaplamalara göre asgari ücret 11.500 TL seviyesine çıkabilir. Asgari ücretin 10 bin TL üzerinden olacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Ekonomi Haberleri