Hesabınızı Kontrol Edin! 3340 TL Yatırıldı

Devlet tarafından ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşlara destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Yapılacak ödemeyle ilgili detaylar gelmeye başladı. Hesaplara bugünden itibaren yatırılacak olan destek ödemesiyle ilgili durumu...

Devlet tarafından ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşlara destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Yapılacak ödemeyle ilgili detaylar gelmeye başladı. Hesaplara bugünden itibaren yatırılacak olan destek ödemesiyle ilgili durumu öğrenmek için e-devlet hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Yapılan ödemelerin ayın 31’ine kadar tamamlanması bekleniyor.

Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç olan kişilere devlet tarafından destek ödemesi yapılmaktadır. Yapılan destek ödemeleri her ayın 15’inde başlayıp ay sonuna kadar devam etmektedir. Siz de bu ödemeleri e-devlet üzerinden sorgulayabilir ya da banka hesabınız varsa hesabınızı kontrol edebilirsiniz.

Paranız Hesabınızda Olabilir! Hemen Kontrol Edin

Evde Bakım Aylığı ödemeleri olarak nitelendirilen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen ödemeler ayın 15’inden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı. Siz de e-devlet platformuna giriş yapıp kendi TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi kullanarak arama kısmına Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazarak arama yapıp hesabınıza paranın yatıp yatmadığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

2022 Temmuz ayı asgari ücret zammından önce evde bakım maaşı ödemeleri 2706 TL idi. Fakat gelen zamdan sonra evde bakım maaşı ödemeleri 3340 TL’ye yükseltildi. Aralık ayında 2023 yılı asgari ücretine gelecek zamdan sonra evde bakım maaşı ödemelerine de zam gelmesi düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri