Hesabınızı Kontrol Edin! 3340 TL Yatırılmış Olabilir

Her ayın belirli günlerinde PTT üzerinden ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal destek ödemeleri bu ay için de araştırılmaya başlandı. Vatandaş, yaşadığı ekonomik zorluk sebebiyle devletten sosyal yardım paketi almaktadır. Sosyal...

Her ayın belirli günlerinde PTT üzerinden ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal destek ödemeleri bu ay için de araştırılmaya başlandı. Vatandaş, yaşadığı ekonomik zorluk sebebiyle devletten sosyal yardım paketi almaktadır. Sosyal yardım paketinde hem ödeme miktarları artırılmış hem de ihtiyaç sahiplerinin nefes alması sağlanmıştı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş patlak verdiğinden dolayı hemen her ülkede ısınma maliyetleri rekor kırmaktadır. Hal böyle olunca devlet tarafından ısınma desteği verilmeye devam edilirken bunun harici ihtiyaç sahiplerine kırtasiye yardımı, 65 yaş maaşı, dul ve yetim aylığı gibi ödemeler hesaplara yatırılmaktadır.

3340 TL Hesaplara Yatırılmış Olabilir!

Son zamanlarda gündeme gelen aile destek paketinin dışında evde bakım maaşı da hesaplara yatırılmaya başlandı. Özellikle kendi bakımını yapamayacak şekilde olan engelli vatandaşların bakımını üstlenen kişilere devlet tarafından 3340 TL ödeme yapılmaktadır. 2023 yılının Ocak ayında her maaşa zam geleceği düşünüldüğünden dolayı evde bakım maaşı ödemelerine de zam gelmesi bekleniyor. Tek tek Aralık ayı evde bakım maaş parası yatan iller belli olmaya başladı. Aralık ayının 3. Haftasına kadar tüm illerde ödemelerin hesaplara yatırılması beklenmektedir.

Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Sosyal destek adı altında verilen evde bakım maaşı sorgulaması yapmak için öncelikle sisteme kayıt olmanız gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sistemine kayıtlı olan kişiler şifreleri ve TC Kimlik numaralarıyla evde bakım maaşı sorgulaması yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra sorgulama yapmak için telefon da kullanabilirsiniz. Özellikle maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alan kişiler telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4747’ye mesaj atarak sorgulama yapabilirler.

Ekonomi Haberleri