Hesap Makineleri Açılacak! Emekli Zammı İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu kapsamda, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Enflasyon...

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu kapsamda, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Enflasyon verileri beklenirken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon rakamları baz alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili hesaplamalar da hız kazandı. Emekli maaşlarındaki artış aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşında yapılacak artış artışın belirlenmesi için aralık ayı enflasyon rakamları bekleniyor. 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam netleşecek.

Ekonomi Haberleri