Hesaplama Yapılıyor! Asgari Ücret Zammı İçin Tarih Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını açıklamıştı. Gerçekleşen artış ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Emekli...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını açıklamıştı. Gerçekleşen artış ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Emekli maaşlarının yanı sıra, bayram ikramiyesi de yüzde 82 oranında zam ile birlikte 2.000 TL'ye çıktı. Bu kapsamda, zamlı emekli maaşı ve ikramiye ödemeleri bayramdan önce emeklilerin hesaplarına aktarılırken, asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar da devam ediyor.

Asgari Ücrete Ne Zaman Zam Yapılacak?

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından merak edilirken, geçtiğimiz haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını açıkladı.

Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari ücrete temmuz ayında aram zam yapılacağının duyurulmasının ardından, asgari ücret zammının ne kadar olacağı da araştırılıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında yapılacak zam enflasyon verilerinin ardından netlik kazanacak. Nisan, mayıs ve haziran ayında enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, asgari ücret zammı da belli olacak. Asgari ücretli çalışanlar da Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verisi açıklamalarını yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri