Hesaplara 1250 TL Yatacak! TC Kimlik Numarasına Göre Ödeme Yapılacak

Ağustos ayı gelince Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağlayacağı kredi ve burs ödemeleri ile ilgili araştırmalar başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yaz tatilinde de ülke genelindeki üniversite öğrencilerinin hesaplarına burs ve kredi ödemelerini aktarıyor. KYK burs ve kredileri her ay düzenli olarak üniversite öğrencilerine verilirken, ağustos ayı öncesinde de araştırmalar sürüyor. Bu çerçevede, KYK burs ver kredi ödemelerinin ne zaman verileceği, KYK burs ve kredilerine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

KYK Bursu Kredisi Ödeme Takvimi

Üniversite öğrencilerine TC kimlik numarasının son rakamına göre burs ve kredi ödemeleri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından iletiliyor. Ağustos ayında da hesaplara paralar yatacak. Önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayındaki ödeme takvimi de şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

KYK Bursu Kredisi Kaç TL?

Haziran ve temmuz ayında maaşlara zam yapıldı. Asgari ücrete yüzde 34 zam yapılması ve 11 bin 402 TL seviyesine çıkması, emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılması ve memur maaşlarında yüzde 17.55’lik enflasyona ek olarak 8 bin 77 TL seyyanen artış sağlanması ile birlikte, burs ve kredilere zam yapılıp yapılamayacağı da merak ediliyor. KYK burs ve kredilerine zam geleceğine dair açıklama gelmedi. Yıl sonunda burslara ve kredilere zam yapılması bekleniyor. Bu kapsamda, ağustos ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi 1.250 TL verilecek.

Ekonomi Haberleri