IBAN’a Para Yattı! Merakla Beklenen Ödemeler Dün Verildi

Resmi Gazete’de geçtiğimiz günlerde ödeme takvimi yayınlanan ilave tediyeler ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

Emeklilere, dini bayram önce ikramiye ödemesi yapılıyor. Kurban Bayramı öncesinde, 17-23 Haziran tarihleri arasında emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin hesabına yatarken, söz konusu ikramiyelerin yanı sıra ilave tediye ödemeleri ile ilgili araştırmalar da sürüyor. Bu çerçevede, önceki günlerde ilave tediye ödemelerinin ne zaman verileceğine dair Resmi Gazete’de karar yayımlanmıştı. Yüz binlerce kişinin merakla beklediği ödemeler, dün itibariyle hesaplara yattı.

İlave Tediye Yattı Mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanalığı, kamu işçilerinin merakla beklediği ilave tediye ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundum İlave tediyelerin ilk yarısının hesaplara aktarıldığını duyuran Bakanlık "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kararıyla devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave tediye ödemelerinin ilk yarısı bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Her daim olduğu gibi Türkiye Yüzyılı emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

İlave Tediye Ne Zaman Verilecek?

İlave tediye ödemelerinin ilk yarısı 23 Haziran tarihinde hesaplara aktarılırken, ikinci yarsının ne zaman verileceği de merak ediliyor. 23 Haziran ve 18 Aralık’ta yapılacak olan ödemelere dair Resmi Gazete’de yayımlanan kararda ''4/7/1956 tarihli ve 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere anılan Kanunun 3. maddesine göre; 2023 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 23/6/2023 diğer yarısının ise 18/12/2023 tarihinde ödenmesine; mezkur Kanunun 3. ve 4. maddeleri gereğince karar verilmiştir’’ ifadelerine yer verilmişti.

Bayram İkramiyesi 2023

İlave tediye ödemelerinin yanı sıra, emeklilere sağlanacak olan bayram ikramiyeleri de merak ediliyor. Bu kapsamda, Kurban Bayramı öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ikramiye ödemesi yapıldı. Bayram ikramiyesi, geçen aylarda yüzde 82 oranın artmış ve 1.100 TL’den 2.000 TL seviyesine çıkmıştı. Böylece, Kurban Bayramı öncesinde 2.000 TL emeklilerin hesaplarına aktarıldı.

Ekonomi Haberleri