İhtiyaç Sahiplerine Son Dakika Müjdesi! Hesaplara Karşılıksız 12 Bin TL Yatırılıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden 11 il birden etkilendi. Etkilenen illerde OHAL ilan edilmesinin ardından işten çıkma yasağı da getirilmesinin ardından bir adım daha atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden 11 il birden etkilendi. Etkilenen illerde OHAL ilan edilmesinin ardından işten çıkma yasağı da getirilmesinin ardından bir adım daha atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından deprem bölgesiyle ilgili alınan kararlar duyuruldu. Özellikle depremden dolayı iş yerini kaybeden ve işsiz kalan kişilere günlük 133,44 TL verileceği duyuruldu. İşte, verilecek yardım ile ilgili detaylar…

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem 11 ilde yıkıma sebep olurken 42 bine yakın vatandaşımız da hayatını kaybetti. Bunların yanı sıra binlerce iş yeri depremden dolayı kapalı olduğundan çalışanlar işsizlik problemi yaşamaktadır. Hal böyle olunca da devlet kesenin ağzını açtı. Depremden dolayı işsiz kalıp, işsizlik ödeneğinden faydalanamayanlara uyarı verildi. Belirlenen şartları yerine getiren kişilere 133,44 TL destek verileceği bu tutarda aylık 4000 TL’ye tekabül ettiği belirlendi.

Toplam 12 Bin TL Veriliyor!

Yaşanan depremde Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesine giren yerlerde OHAL süresi boyunca işten çıkarmanın yasak olduğunu duyurdu. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada:

"Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz. Bölgedeki işçilerimizin çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteği veriyoruz. İşyeri deprem nedeniyle kapanmış olan ve işsizlik ödeneği alamayanlar ile kısa çalışma ödeneği alamayan depremzedelerimize günlük 133,44 Türk Lirası Nakdi Ücret Desteği veriyoruz. Sosyal Devlet şuuruyla deprem bölgesindeki emekçilerimizin yanında olup yaraları sarmak için çalışıyoruz" denildi.

Kısa çalışma ödeneği veya işsizlik ödeneğinden yararlanamayan kişiler için de OHAL süresini aşmamak şartıyla İşsizlik Sigortası Fonu kapsamında günlük 133,44 TL verileceği duyurulurken verilecek bu ödemenin 3 ay boyunca yapılacağı ve hesaplara otomatik yatacağı belirlendi. OHAL kapsamında pandemi döneminde olduğu gibi İş Kanununda yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamak, iş yerinin kapanması gibi mücbir sebepler dışında işten çıkarmak yasaklanmıştır.

Ekonomi Haberleri