İkinci El Otomobil Piyasasında Hareketlilik Başladı! En Çok Satılan Fiyat Aralığı Belli Oldu

Seçimlerin 14 Mayıs'a çekilmesi ve Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla ikinci el otomobil piyasası hareketlendi. Fiyatlarda da bir artışın yaşandığı ifade edildi.İkinci el araç piyasasında talep artışı sürüyor. İkinci el...

Seçimlerin 14 Mayıs'a çekilmesi ve Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla ikinci el otomobil piyasası hareketlendi. Fiyatlarda da bir artışın yaşandığı ifade edildi.

İkinci el araç piyasasında talep artışı sürüyor. İkinci el araç piyasasında son 15 gün içerisinde yüzde 5 artış yaşandı. Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve seçim tarihinin 14 Mayıs olarak netleşmesi ile ikinci el otomobil piyasası hareketlendi.

Bir oto galeri esnafı, “Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla sıfır otomobil bulamayan vatandaş ikinci el otomobillere yöneldi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin de erken tarihe çekilmesiyle seçim sonrası otomobil fiyatlarının artacağını düşünen vatandaşlar şimdiden ikinci el otomobil almak için bizleri arıyorlar. Fiyatlar yüksek olsa da bu dönemin araç almak için iyi bir dönem. Ayrıca, bu dönemde en çok talep yatırım kaynaklı binek araçlara oluyor. Piyasada ise genelde 350 bin TL ile 500 TL arasında araçlara talep var” şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri