İlaçlara Ne Kadar Zam Geldi? İlaç Zammı Resmi Gazete'de

Yükselen enflasyon, yaşanan küresel ekonomik kriz derken hemen her gün her kalemdeki ürünlere zam geliyor. Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitime kadar her alanda yapılan zamlardan bir de ilaç fiyatları nasibini aldı. Tıpkı temel...

Yükselen enflasyon, yaşanan küresel ekonomik kriz derken hemen her gün her kalemdeki ürünlere zam geliyor. Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitime kadar her alanda yapılan zamlardan bir de ilaç fiyatları nasibini aldı. Tıpkı temel gıdalar gibi vatandaşların mecbur olarak alması gereken ilaçlara gelen dev zam geçim sıkıntısında olan kişilerin belini bir kez daha bükecek.

Bugünden itibaren geçerli tüm ilaçlara yüzde 36,77 oranında zam geldiği Resmi Gazete'de yayımlandı. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ilaç fiyatını belirleyen euro değeri, yüzde 36,77 oranında yükseltildi.

Edinilen bilgiye göre, tüm ilaçlar yüzde 36,77 oranında yapılan zam bugünden itibaren geçerli olacak.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. Buna göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri yüzde 36.77 oranında yükseltildi.

Bakanlık İlaç Fiyatlarındaki Düzenlemeyi Öne Çekti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilaç fiyatlarındaki bu düzenlemeyi şubat ayında yapmayı planlıyordu. Böylece düzenlemeyi, sektörün tedarik, üretim ve planlamalarına destek olmak amacıyla öne çekmiş oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na dair açıklamada bulundu. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı. Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin" ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca'nın Paylaşımı Şu Şekilde:

Öte yandan, 2 gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Koca, “İlaç konusu önemli bir gündemimiz. Çözüm için bir çabamız var. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde çözümün ilk adımlarını hep birlikte görmüş olacağız” ifadelerine yer vermişti.

Ekonomi Haberleri