İmzalar Atıldı! Maaşlarda Yüzde 60 Zam Yapılacağının Müjdesi Resmen Açıklandı

Belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Ülke genelindeki pek çok belediyede toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken,...

Belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Ülke genelindeki pek çok belediyede toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken, maaş zammı için mutabakata sağlandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, belediye personelleri de toplu iş sözleşmesinin ardından gelecek maaş zammı açıklamalarını yakından takip ediyorlar.

Yüzde 60 Zam Açıklandı

Hizmet İş Sendikası Van Şube ile Tuşba Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sosyal haklar ile birlikte maaşlarda yüzde 60 oranında artışa gidildiğini belirten Başkan Salih Akman “İmkânlarımız dâhilinde ve günün şartlarını dikkate alarak yaptığımız toplu iş görüşmesi neticesinde ulaşabileceğimiz en güzel noktada uzlaşmaya vardık. Sosyal haklar ile birlikte yüzde 60 oranında zam uyguladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana ise siz değerli emekçi kardeşlerimize enflasyon farkı ile birlikte yüzde 600 oranında zam yaptık. Alın terinin karşılığı olan zamlar annenizin ak sütü gibi sizlere helal olsun” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, maaş zammı için anlaşama varılması durumunda farklı belediyelerden yeni açıklamalar gelebilir.

Ekonomi Haberleri