İndirim Çabuk Bitti! Benzine Dev Zam!

Hem benzine hem de motorine art arda gelen indirimler araç sahiplerini sevindirmeye yetti. Özellikle fiyatlar cep yaktığı için pek çok araç sahibi artık arabasına binemez hale gelmişti. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten...

Hem benzine hem de motorine art arda gelen indirimler araç sahiplerini sevindirmeye yetti. Özellikle fiyatlar cep yaktığı için pek çok araç sahibi artık arabasına binemez hale gelmişti. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten sonra benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelmişti. Fakat brent petrol fiyatlarına zam gelmesiyle benzin ve motorin fiyatlarına zam geleceği iddia edildi. Peki, benzin ve motorine ne kadar zam gelecek?

Benzine Zam Geliyor

Kısa süredir düşüş gösteren benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili bir haber daha geldi. Bildiğiniz gibi akaryakıt fiyatlarını etkileyen en önemli faktör brent petrol fiyatları olmaktadır. Brent petrol fiyatları düşünce akaryakıt düşüyor, brent petrol fiyatları yükselince akaryakıt yükseliyor. Brent petrolün varil fiyatında yaşanan art arda düşüşlerden sonra sektörün güvenilir temsilcileri tarafından açıklanan verilere göre akaryakıta zam geleceği iddia edildi. Özellikle brent petrol fiyatlarında yeniden yükseliş yaşanması benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkileyecek.

Sektör temsilcileri tarafından açıklanan iddialara göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1 lira 7 kuruş zam geleceği söyleniyor. Motorin fiyatlarında ise henüz bir değişiklik olacağı düşünülmüyor. Bu veriler tamamen iddia niteliğinde olmakla beraber henüz net bir açıklama gelmedi.

Brent Petrol Yükseliyor!

Brent petrol fiyatı geçtiğimiz günlerde düşüş göstererek 80 dolar seviyesine kadar düşmüştü. Brent petrol fiyatının tekrardan yükselişe geçmesinin üzerine benzine zam yolu gözüktü desek yeridir. Uluslar arası piyasada 81,12 dolardan satılan brent petrol fiyatı günü 83 dolarla kapatmasının üzerine herkesin dikkatini çekti. Özellikle dün açıklanan FED faiz kararından sonra brent petrol fiyatı yükseldi. Brent petrol fiyatları yükselince herkesin dikkatini çekmeyi başarırken akaryakıt fiyatlarına zam geleceği iddia edildi.

Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına zam geleceğinin iddia edilmesi herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Benzine indirim geleceği iddia edilse de henüz konuyla ilgili net bir açıklama gelmedi. Güncel benzin ve motorin fiyatları 15 Aralık 2022 günü:

İstanbul’da benzin fiyatı 17,42 TL, motorin fiyatı 21,10 TL,

Ankara’da benzin fiyatı 17,63 TL, motorin fiyatı 21,26 TL,

İzmir’de benzin fiyatı 17,62 TL, motorin fiyatı ise 21,34 TL’den satışa sunulmaktadır.

Ekonomi Haberleri